Kilde ble nummer to i superkombinasjonen i Italia

Aleksander Aamodt Kilde leverte et sterkt super-G-renn i søndagens superkombinasjon, men måtte ta til takke med en 2.-plass totalt. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB scanpix
Aleksander Aamodt Kilde leverte et sterkt super-G-renn i søndagens superkombinasjon, men måtte ta til takke med en 2.-plass totalt. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aleksander Aamodt Kilde ledet etter super-G-delen av superkombinasjonen i Bormio, men ble slått av Alexis Pinturault i slalåmen og endte med det på 2.-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aleksander Aamodt Kilde fikk en god start på superkombinasjonen med ledelse i super-G. Nordmannen var tre hundredeler foran Dominik Paris som vant utforrennene fredag og lørdag.

Paris floppet totalt i slalåmen, som ikke er han sterkeste side. Han kjørte over seks sekunder svakere enn Kilde, som gjorde en god slalåmomgang.

Det så ut som om Kilde kunne vinne for første gang siden 15. desember i fjor, men Alexis Pinturault kom som en kule fra 12.-plass og var 0,51 sekunder foran nordmannen i mål.

Likevel ble det en oppløftende 2.-plass for Kilde, som kom seg på pallen etter to 4.-plasser tidligere denne helgen i Bormio. Det er også samme plassering som han fikk i super-G-rennet i Bormio for akkurat ett år siden.

Kjetil Jansrud slet med å få flyt i kjøringa i både super-G-rennet og slalåmen. Han kjørte seg likevel opp åtte plasser fra super-G-delen og ble nummer ti.

Rasmus Windingstad lå som nummer 24 før slalåmen, men kjørte ut. Adrian Smiseth Sejersted kjørte ut i super-G-rennet tidlig etter å ha bommet på en port.