Johansson pustet lettet ut: – Over all forventning

Robert Johansson virket ikke helt fornøyd etter kvalifiseringen i Schattenbergbakken i Oberstdorf dagen før det første rennet i hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Robert Johansson virket ikke helt fornøyd etter kvalifiseringen i Schattenbergbakken i Oberstdorf dagen før det første rennet i hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Robert Johansson kvalifiserte seg greit til åpningsrennet i hoppuka. Etterpå var han minst like lettet over at ryggen ikke kranglet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johansson pådro seg en ryggskade da han måket snø hjemme på Lillehammer 1. juledag. Dagen derpå kom han seg knapt ut av senga.

Fram mot lørdagens kvalifisering i Schattenbergbakken i Oberstdorf ble det jobbet intenst for å få 29-åringens rygg så klar som mulig. I kvalifiseringen, der han ble nummer 31 etter et hopp på 122,5 meter, fikk han gode svar.

– Jeg synes det har gått over all forventning. Ut fra hvor vondt det var for to dager siden har jeg kommet greit gjennom dagen, oppsummerte mannen med den karakteristiske barten overfor NTB.

At han ikke endte høyere på lista i kvalifiseringen, handlet ikke om ryggen.

– Jeg fant ikke helt rytmen i tilløpet i kvalifiseringen, men alt i alt var det en grei start, og jeg har alle muligheter i morgen, fastslo Johansson.

– Kjenner du noe til ryggen når du hopper?

– Jeg kjenner ikke noe annet enn at den er litt stivere enn normalt for øyeblikket. I forhold til hvordan ting var for to dager siden, er samtidig dette helt konge, smilte landslagsprofilen.

Håpet er at ryggen blir enda smidigere fram mot søndagens renn.

– Den kan bli litt mykere, men alt i alt vet jeg nå at dette ikke er noe som hemmer meg, sa Johansson.

Personvernpolicy