Drømmestart for Johaug i Tour de Ski – smadret konkurrentene

Therese Johaug tok kommandoen fra start og vant uten problemer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Therese Johaug tok kommandoen fra start og vant uten problemer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug fortsetter å være ustoppelig denne sesongen. I åpningsrennet i Tour de Ski lørdag var hun i en klasse for seg selv. Heidi Weng ble nummer to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johaug har hatt det som vane å vinne denne sesongen, og lørdag var intet unntak. På 11 kilometer fellesstart i Lenzerheide tok hun kommandoen fra start, så seg aldri tilbake og vant med drøye 12 sekunder foran Weng. Dermed har Johaug fått en ypperlig start på Tour de Ski.

– Jeg hadde forestilt meg at det skulle bli spurtoppgjør med denne løypa her i dag, og det er lettere å henge i fellesstart, sa en fornøyd Johaug til TV 2.

Rykket

Konkurrentene holdt følge de første drøye tre kilometerne, før 31-åringen fra Dalsbygda satte inn et ekstra støt og fikk en luke. Etter fire kilometer var det åtte sekunder ned til de nærmeste konkurrentene.

Therese Johaugh og Ingvild Flugstad Østberg under fellestarten i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Therese Johaugh og Ingvild Flugstad Østberg under fellestarten i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johaug gikk i ensom majestet de siste seks kilometerne, som så ofte før denne sesongen. Selv om konkurrentene hentet rundt ti sekunder på Johaug på tampen, var det aldri noe tvil om hvor seieren skulle ende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bak henne ble det en kamp mellom Ingvild Flugstad Østberg, Ebba Andersson, Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen om de to siste plassene på pallen.

Oppløftende for Østberg

Sistnevnte klarte ikke å holde følge med de tre øvrige med tre kilometer igjen. Det ble en spurtduell mellom Weng, Andersson og Flugstad Østberg om hvem som skulle bli nummer to og tre.

Weng vant spurten overlegent, mens Andersson slo Flugstad Østberg på målstreken om tredjeplassen.

Sistnevnte gikk sitt første renn for sesongen etter å ha fått startnekt tidligere i sesongen. Hun så frisk ut i løypene i Lenzerheide.

– Det var utrolig moro. Det tror jeg betyr enormt mye for henne, jeg er glad på hennes vegne, og glad for å ha henne tilbake, sa Johaug til TV 2 om lagvenninnen