Basketball: Clippers fortsatt konger i Los Angeles etter sterk seier over Lakers

De to superstjernene LeBron James og Kawhi Leonard i aksjon. Kawhi ble kampens store spiller på «bortebane». Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Los Angeles Clippers lå under med 15 poeng i den tredje perioden mot Lakers, men en mesterlig opphenting sørget for 111-106-seier til «lillebror» fra LA.

Julaften i USA betyr en hel rekke med NBA-kamper fra formiddag til kveld. Og i Los Angeles var det duket for storkamp mellom rivalene Lakers og Clippers.

Da lagene møttes i sesongens første kamp i slutten av oktober var det Clippers som vant med ti poeng, 112-102. Og natt til torsdag norsk tid skulle de igjen stå igjen som seiersherrer.

Men det så lenge ut til at det skulle bli gulkledde Lakers, anført av duoen LeBron James og Anthony Davis, som skulle trekke det lengste strået. Da Avery Bradley satte inn 68-53 tidlig i den tredje perioden til Lakers så det mørkt ut for Clippers.

Likevel kuttet de hvitkledde ledelsen litt og litt utover i perioden og hadde utlignet til 86-86 med en periode igjen.

Med åtte minutter igjen av kampen ledet Lakers med sju poeng, før Clippers scoret 17 av kampens siste 22 poeng. På 109-106, med tre sekunder igjen, ble Patrick Beverley en reddende engel for Clippers da han blokkerte trepoengsforsøket til James. To straffekast senere var kampen over.

– Vi tapte ikke kampen der. Det var avgjørende, men det var ikke der alt ble avgjort. Vi var ikke gode nok, sa James.

Det gjorde at Clippers til slutt vant 111-106, sterkt anført av Kawhi Leonard. Han ble kampens toppscorer med 35 poeng. I tillegg hadde han fem målgivende pasninger og plukket ned 12 returer.

James snitter på 25,8 poeng per kamp denne sesongen, men noterte seg «bare» for 23 poeng i nattens tap. Han slet med skuddene og traff bare på ni av 24 skudd.

– Vi ga bort kampen. De ville vinne mer enn oss, var Anthony Davis' korte kommentar. Han scoret 24 poeng.

Lakers har nå tapt fire kamper på rad, etter å ha startet sesongen glimrende med 23 seirer og bare tre tap. Clippers er nummer tre i NBAs vestre avdeling med 23 seirer og ti tap.