Skråblikk på 2019: Onde ånder, GPS-villspor og «Løke-oppstandelse»

En «skadd» Heidi Løke reiser hjem før kampen mellom Norge-Japan i oktober og meldt ut av VM. Noen dager senere var hun frisk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
En «skadd» Heidi Løke reiser hjem før kampen mellom Norge-Japan i oktober og meldt ut av VM. Noen dager senere var hun frisk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sportsåret 2019 har gitt mer enn scoringer, seirer og tårer etter nederlag. Her er et lite knippe uvanlige hendelser:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klåfingret kollega

Mohamed Lamine Diaby-Fadiga (18) fikk sparken fra fotballklubben Nice etter at han stjal en rådyr klokke fra lagkompisen Kasper Dolberg. Uret hadde er verdi på cirka 650.000 kroner. Det lå oppbevart i en form for safe i garderoben. Likevel var klokken borte etter en kamp 16. september. Diaby-Fadiba fortsatte karrieren i en Paris-klubb på nivå to i fransk fotball.

Kostbar finger

Golfspiller Kim Bio ble straffet hardt for å ha vist fingeren til publikum da lyden av et bilde som ble tatt med mobiltelefonen hørtes under et slag. Det sørkoreanske golfforbundet (KPGA) bestemte at Kim utestenges i mer enn tre år som følge av episoden.

Bannet seg ut av jobben

Grimsbys fotballmanager Michael Jolly høvlet verbalt over to BBC-journalister og brukte «fuck»-ordet hele 58 ganger i løpet av en fire minutter lang utskjelling. Det var også en god søknad for å miste jobben, noe Jolley også gjorde kort etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onde ånder

Fotballspilleren Mohamed Buya Turay måtte stå over en landskamp mot Benin på grunn av en fotskade. Det er ikke så uvanlig, men årsaken var spesiell: Turay fikk vondt og gikk til en medisinkvinne i hjemlandet Sierra Leone for å få svar. Hun slo fast at han hadde tråkket på et forhekset objekt da han var på landslagssamling.

Dyr dommerhets

Tennisrebellen Nick Kyrgios fikk en utelukkelse (betinget straff) fra ATP-turneringer i 16 uker. Han har en lang CV med dårlig oppførsel på banen og på pressekonferanser. En haug racketer er slått i stykker og mange dommere anklaget for å være partiske. Tidligere i 2019 fikk Kyrgios en bot på vel 1 millioner kroner etter å ha samlet opp dårlig oppførsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Smertefullt drink-avslag

På en pub i Dublin brukte den kontroversielle MMA-stjernen Conor McGregor sin fryktede venstrehånd. Grunnen? En eldre mann hadde takket nei til å smake på McGregors eget whiskymerke. Det endte med en knockout, men ikke alvorlige skader.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kostbar fest

Tre Derby-spillere var involvert i en fyllekjøringsaffære. To ble sparket fra klubben kort etter. Kapteinen Richard Keogh pådro seg omfattende skader, og det er usikkert om han kan spille på toppnivå igjen.

Kort pause

Rundt fotballegenden Diego Maradona er det som regel alltid bølger. Han sa opp trener jobben i den argentinske klubben Gimnasia en onsdag i november. To dager etter angret han og gjorde comeback.

Bytterush i Bucuresti

Hvis du er håndballtrener og trives med en usikker tilværelse, er det bare å skrive under for den rumenske kvinneklubben CSM Bucuresti. Der mister man jobben omtrent like hyppig som nordmenn skifter dekk på hjulene. Tomas Ryde ble ansatt i juli og var historie i oktober, klubbens 13. trener på seks år.

For godt til å være sant

«Heidi Løke mister VM» meldte Norges Håndballforbund i en pressemelding, men åtte dager senere scoret hun ni mål i en Champions League-kamp for Vipers. Landslagets medisinske team fastslo en «svært uvanlig kneskade». Den var så uvanlig at den denne gangen ikke eksisterte. Løke spilte VM der Norge ble nummer fire.

På villspor

Den newzealandske verdensmesteren i biljard Nei Robertson hadde en tung dag ved bilrattet. Han tastet inn Barnsley på GPS-en, men det finnes flere steder i England med det navnet. Robertson havnet 23 mil feil og måtte melde forfall til åpningskampen i en storturnering.