Wild slo tilbake etter pinlig hjemmetap

Minnesota Wilds Jordan Greenway (til h.) i duell med Calgary Flames' Zac Rinaldo i mandagens kamp. Wild vant 3-0. Foto: Stacy Bengs / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mats Zuccarello og lagkameratene i Minnesota Wild kan feire jul med god samvittighet etter 3-0-seieren over formsterke Calgary Flames mandag.

Hjemmeseieren lille julaften rettet opp inntrykket fra helgens 0-6-smell mot Winnipeg Jets, også den i egen hall.

– Dette var svaret jeg ønsket på lørdagens tap. Det defensive og keeperspillet var flott i dag, og vi gjorde det vi trengte offensivt. Jeg er for det meste veldig fornøyd, sa trener Bruce Boudreau.

Første periode endte målløs, men fem minutter ut i midtperioden scoret svenske Joel Eriksson Ek kampens første mål. Han fikk pucken fra Kevin Fiala og sendte den sikkert i nettet bak Flames-målmann Cam Talbot.

Fem minutter etterpå økte Luke Kunin ledelsen til 2-0.

Flames jublet for redusering i siste periode, men målet ble annullert da videobildene viste at Derek Ryan sparket pucken i mål. Mot slutten kom i stedet Eric Staal på scoringslista. Han snappet pucken midt på banen og skjøt den inn i tomt bur. Dermed ble det tremålsseier på hjemmebane.

Viktig seier

Det skjedde mot en rival i kampen om sluttspillplass. Flames ligger i øyeblikket på den siste sluttspillplassen i Western Conference. Wild er to poeng bak med en kamp mindre spilt.

Wild har kommet sterkt tilbake etter en forferdelig sesongstart. Med mandagens kamp har laget tatt poeng i 13 av sine 14 siste hjemmekamper. Totalt er det blitt 28 poeng siden 14. november, flere enn noe annet lag i ligaen i den perioden.

Zuccarello hadde to skudd på mål, men fikk ingen målpoeng mandag. Nordmannen fikk 15 minutter og 47 sekunder på isen.

Dubnyk god

Keeper Devan Dubnyk bidro sterkt til at Wild sikret seieren mot Calgary Flames. Dubnyk reddet 22 skudd i sin første hjemmekamp fra start siden 16. november. Han gikk glipp av 15 kamper på grunn av sykdom i familien.

– Det er godt å være tilbake. Jeg prøvde å finne tilbake selvtilliten og være meg selv igjen, sa Dubnyk, som har hatt fri for å ta seg av sin syke kone.

Han slapp inn fem mål i sitt comeback torsdag (8-5-seier over Arizona Coyotes), før han reddet tre skudd da han avløste Alex Stalock i marerittkampen mot Jets.

Nå er det julepause i NHL til fredag. Washington Capitals feirer jul som NHLs beste lag med 57 poeng. Minnesota Wild er oppe i 41.