Guardiola om overlegne Liverpool: – Å ta dem igjen er urealistisk

Pep Guardiola gir instrukser til Ryan Mahrez under lørdagens kamp mot Leicester. Guardiola mener det er håpløst å tro at noen kan ta igjen Liverpool. Foto: Rui Vieira, AP / NTB scanpix
Pep Guardiola gir instrukser til Ryan Mahrez under lørdagens kamp mot Leicester. Guardiola mener det er håpløst å tro at noen kan ta igjen Liverpool. Foto: Rui Vieira, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pep Guardiola nærmest avskriver sitt Manchester City i jakten på å ta igjen Liverpool på toppen av Premier League-tabellen. Urealistisk, sier spanjolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For selv om City har vunnet to på rad og slo Leicester i helgen, er det elleve poeng opp til Liverpool. Og de rødkledde fra Merseyside har i tillegg spilt en kamp mindre enn Manchester City, ettersom de spilte finale i klubb-VM i helgen. City har 38 poeng etter 18 kamper spilt, mens Liverpool er på topp med 49 poeng etter 17 kamper.

Pep Guardiolas menn vant ligaen forrige sesong, poenget foran Liverpool. Det skjer ikke i år, tror den spanske treneren.

– Jeg får håpe at Leicester gjør jobben mot Liverpool i neste kamp, men vi har også en ekstremt tøff kamp borte mot Wolverhampton. Det er urealistisk å tenke at vi kommer til å ta igjen et lag som har vunnet 60 av de siste 70 kampene, sier Guardiola etter 3-1-seieren over Leicester lørdag.

På «Boxing Day» skal Liverpool til Leicester, som ligger poenget foran City. Ned til Chelsea på 4.-plass er det seks poeng for de lyseblå fra Manchester.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis Liverpool taper et par kamper og vi vinner, vet jeg ikke hva som kommer til å skje, men jeg er ikke veldig optimistisk. Jeg tror ikke de kommer til å tape fire eller fem av de neste ti, elleve, tolv kampene, fordi de er et ekstremt sterkt lag, sier treneren.

– Vi må roe ned og spille som vi gjorde mot Leicester for å vinne kamper og kvalifisere oss for mesterligaen.