To debutanter i den norske troppen til hoppuka

Landslagstrener Alexander Stöckl har valgt ut de som skal representere Norge i den tysk-østerrikske hoppuka.
Landslagstrener Alexander Stöckl har valgt ut de som skal representere Norge i den tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sondre Ringen og Anders Håre er blant de sju utøverne Norge sender til den tysk-østerrikske hoppuka. Ingen av dem har deltatt tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ringen og Håre får i tillegg følge av Johann André Forfang, Robert Johansson, Marius Lindvik, Robin Pedersen og Daniel-André Tande.

Ringen var allerede sikret en kvoteplass i hoppuka. For Håre ble beskjeden nok en opptur etter at han i helgen fikk verdenscupdebuten i Engelberg.

– Det blir jo meget kult med hoppuka, for det hadde jeg virkelig ikke trodd da jeg begynte å hoppe i sommer. Hoppuka betyr mye, og dette blir en meget stor opplevelse, sier 20-åringen.

Alle i den norske troppen utenom Pedersen var i aksjon i helgens konkurranser i Engelberg. I Sveits leverte de norske varierende resultater, med Lindvik som bestemann både lørdag og søndag.

Hoppuka starter med renn i Oberstdorf 29. desember. Deretter følger nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen 1. januar og renn i Innsbruck 4. januar før det kåres en vinner i Bischofshofen 6. januar.

Anders Fannemel og Thomas Aasen Markeng er begge ute med langtidsskader.