Skiskyting: Utklassingseier til formsterke Eckhoff

Tiril Eckhoff fortsetter sin seiersmarsj i verdenscupen i skiskyting. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix
Tiril Eckhoff fortsetter sin seiersmarsj i verdenscupen i skiskyting. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiril Eckhoff utklasset konkurrentene på søndagens fellesstart i Frankrike og tok sin fjerde strake verdenscupseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 18 treff på standplass og vanvittig fart i sporet viste Eckhoff igjen at hun for øyeblikket er verdens beste skiskytter.

Det feiret hun med å hoppe over målstreken med et stort smil rundt munnen.

– Det er stort i dag, altså. For i dag var det knallhardt å gå der ute. Jeg er kjempefornøyd med at jeg var offensiv og skjøt 18 treff. Og så tror jeg at jeg skal rette en stor takk til smørerne våre i dag, sa Eckhoff til NRK.

Best

Seiersmarginen ned til toer Dorothea Wierer søndag var på hele ett minutt og 24 sekunder. Italieneren spurtslo svenske Linn Persson i kamp om 2.-plassen.

Eckhoff parkerte finske Kaisa Mäkäräinen på tredje skyting, og inn til den siste hadde hun så stor ledelse at hun ville ha klart seg med to treff.

– Jeg så jo at «wow, her kan jeg faktisk bomme tre ganger». Men det var deilig å gå alene på sisterunden også, sa Eckhoff.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seieren var Eckhoffs fjerde strake i verdenscupen. Hun vant sprint og jaktstart tidligere denne uken og jaktstarten i Hochfilzen sist helg.

Forbi Tandrevold

Det ble ingen superdag på fellesstarten for de andre norske løperne. Ingrid Landmark Tandrevold mistet sammenlagtledelsen i verdenscupen til Wierer med sin 12.-plass. 23-åringen bommet fire ganger på standplass, og også Eckhoff passerte henne i totalcupen.

Thekla Brun-Lie skjøt imponerende og nøyde seg med én bom, men hun endte 2.58,8 minutter bak suverene Eckhoff.

Karoline Knotten endte på 26.-plass etter fire bomskudd.