Friski: Ruud firer i Atlanta

Birk Ruud måtte nøye seg med 4.-plass i en svært jevn big air-konkurranse i USA.
Birk Ruud måtte nøye seg med 4.-plass i en svært jevn big air-konkurranse i USA. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Birk Ruud tok 4.-plassen i en svært jevn big air-finale i verdenscupen i friski i Atlanta, USA. Nordmannen leder fortsatt sammenlagt i disiplinen.

Ruud har samlet 230 poeng i løpet av de tre konkurransene som er kjørt i big air så langt. Han ble nummer to Modena i november og vant i Beijing sist helg, før det ble en 4.-plass i tøff konkurranse i Atlanta.

19-åringen fra Bærum tok seg videre til finalen med tredje beste poengsum (94) i kvalifiseringen. I selve finalen ble Ruud belønnet med 184,5 poeng for sine to forsøk. Det var bare tre poeng fra seieren og 0,75 poeng fra en plass på seierspallen.

– Det ble en fantastisk konkurranse. Jeg er fornøyd med egen kjøring, men det holdt ikke til mer til en 4.-plass denne gangen, sier Ruud via Norges Skiforbund.

Hjemmehåpet Alexander Hall vant med 187,5 poeng, mens franske Antoine Adelisse endte poenget bak. På tredjeplass fulgte Teal Harle fra Canada.

Killi på 5.-plass

– Birk leverer på øverste hylle igjen, men får dessverre ikke de nødvendige poengene til en plass på pallen. Hele laget viser god kjøring, og det er marginer som spiller inn i kvalifiseringen og gjør at vi ikke har med flere i nattens finale, sier fungerende landslagstrener Christoffer Schach.

Det ble kjørt svært sterkt i kvalifiseringen, og både Ulrik Samnøy og Ferdinand Dahl ble slått ut med få poengs margin.

I kvinnenes finale ble det 5.-plass på Johanne Killi, men hun var langt unna pallplass. Sveitsiske Mathilde Gremaud vant med 180,75 poeng foran landskvinnen Giulia Tanno (175,75) og britiske Isabel Atkin (164,5). Killi fikk 113,5 poeng i finalen.

– Johanne var litt uheldig i finalen, men viser igjen at hun er helt oppe i verdenseliten når triksene sitter, sier Schach.

Også Killi vant i Beijing sist helg, og hun er nummer tre i sammendraget i big air bak Tanno og Gremaud.