Geiger ble for sterk i duellen med Riiber

Tyske Vinzenz Geiger kunne juble for verdenscupseier i kombinert foran Jarl Magnus Riiber etter 10km i tøffe forhold. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix
Tyske Vinzenz Geiger kunne juble for verdenscupseier i kombinert foran Jarl Magnus Riiber etter 10km i tøffe forhold. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jarl Magnus Riiber lå godt an til å vinne sin sjette strake verdenscupseier i kombinert, men ble tatt igjen av Vinzenz Geiger som ble for sterk i spurten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Espen Bjørnstad hoppet lengst av alle med 96,5 meter og gikk ut i ledelse i langrennsdelen, 32 sekunder foran Riiber. Selv om verdenscuplederen tok igjen forspranget til landsmannen, klarte han ikke å holde unna for tyske Geiger, som endte Riibers rekke på fem strake seirer i verdenscupen.

Midtveis på den andre runden tok Riiber igjen Bjørnstad, men han brakk samtidig staven. Det klarte nevnte Geiger, hans landsmann Fabian Riessle, samt østerrikske Lukas Greiderer å dra nytte av, da de hentet inn nordmennene i det heftige snøværet i Ramsau.

Geiger så ut til å ha klart mest krefter og prøvde flere ganger å dra ifra Riiber på den siste runden. Nordmannen klarte å svare på Geigers gjentatte rykk, før de til slutt gikk inn til spurten mot hverandre. Der ble tyskeren for sterk og gikk inn til seier.

Bjørnstad ble nest beste nordmann på femteplass i det som ble en veldig skuffende dag for de norske løperne.

Jørgen Graabak, som har vært god i starten av sesongen, skuffet i hoppbakken og gikk ut halvminuttet bak Bjørnstad i langrennet. Graabak gikk som vanlig raskt i sporet og forserte et par plasser, men endte som nummer sju.

Personvernpolicy