Falla og Stenseth gikk i hverandre og falt – norsk fiaskodag i Planica

<p>Maiken Caspersen Falla røk ut i kvartfinalen etter å ha krasjet med Ane Appelkvist Stenseth.</p>
Maiken Caspersen Falla røk ut i kvartfinalen etter å ha krasjet med Ane Appelkvist Stenseth. Foto: NRK / Skjermdump

Maiken Caspersen Falla og Ane Appelkvist Stenseth falt fra finaleplass. Jonna Sundling vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I grusomme forhold i Planica var Maiken Caspersen Falla og Ane Appelkvist Stenseth uheldige i semifinalen da de gikk i hverandre og falt.

Hendelsen skjedde to minutter ut i den første semifinalen. I en nedoverbakke gikk begge de norske jentene rett i bakken.

Da var de sjanseløse på å ta seg videre til finale.

– Innmari kjedelig

Det var var en tydelig frustrert Appelkvist Stenseth som møtte pressen etter rennet.

Maiken Caspersen Falla var ikke fornøyd etter rennet i Planica. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Maiken Caspersen Falla var ikke fornøyd etter rennet i Planica. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det var f... så surt... Ååååhhh. Jeg følte meg pigg, så driter jeg meg ut. Det var j ... dritt at jeg ødelegger for Maiken, sier hun til NRK.

Caspersen fallet stormet forbi pressen etter rennet, men etter å ha roet seg ned gikk hun ut igjen til pressekorpset for å svare på spørsmål.

– Det er innmari kjedelig å ryke. Jeg kunne ikke ha gjort noe annerledes, det er en kjip følelse. Jeg får ikke vist hva jeg er god for. Jeg er heldig som har vært i få uhell tidligere. Jeg må bare fortsette taktikken om ikke å havne i uhell, sier hun til NRK.

I finalen var svenske Jonna Sundling sterkest. Hun vant foran landskvinnen Stina Nilsson og amerikanske Julia Kern. Svenskene går forbi Falla i verdenscupen i sprint etter dagens resultater.

Udnes Weng slått ut i prolog

Før Falla og Stenseth falt i hverandre, hadde tre andre norske løpere røket ut i kvartfinalen.

Mari Eide var best av nordmennene etter prologen, men hun røk ut etter å ha blitt nummer fire i sitt heat. Tiden hennes var ikke god nok til å bli en av to «lucky losers». I samme heat fikk fjorårets komet Kristine Stavås Skistad det blytungt og endte helt sist.

I heatet etter vant Maiken Caspersen Falla kontrollert, mens Ane Appelkvist Stenseth ble nummer fire. Tiden holdt akkurat til å gå videre til semifinale, som én av to til å gå videre på tid. De to ødela så for hverandre i semifinalen.

Lotta Udnes Weng ble slått ut i det samme heatet. Tvillingsøsteren hennes, Tiril Udnes Weng, ble slått ut i prologen etter å ha endt på 33.-plass, 8,21 sekunder bak van der Graaff.

Personvernpolicy