Rosseli-assist på vinnermålet da Frölunda slo Luleå

Mats Rosseli Olsen la opp til vinnermålet 41 sekunder før slutt da Frölunda slo Luleå 1-0 i torsdagens toppkamp i SHL. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Mats Rosseli Olsen la opp til vinnermålet 41 sekunder før slutt da Frölunda slo Luleå 1-0 i torsdagens toppkamp i SHL. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

David Rautio storspilte i Luleå-målet, men 41 sekunder før slutt spilte Mats Rosseli Olsen fram Anders Grönlund til Frölundas seiersmål i SHL-toppkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var det første av fire oppgjør mellom klubbene de neste ukene. 2. juledag møtes de igjen i SHL, før de tørner sammen i CHL-semifinale 7. og 14. januar. Torsdagens seier betyr at Frölunda på 3.-plass er ett poeng bak Luleå og to bak Färjestad, som er ny serieleder.

Luleå kom til Göteborg som serieleder, men ble hardt presset. Rautio reddet de 27 første Frölunda-skuddene, men måtte kapitulere på det siste i en kamp med harde tak, mange utvisninger og matchstraff til hjemmelagets Viktor Ekbom i 2. periode.

– Det svartnet helt da jeg scoret. Det var mye følelser i dag, sa Grönlund til C More.

Frölunda-keeper Johan Mattsson holdt nullen med 21 redninger.

Färjestad inntok tabelltoppen med 4-3-seier borte mot Leksand.

Brynäs-tilhengerne kom med en rørende hyllest til klubbens tidligere spiller Oskar Lindblom via bannere og støtteerklæringer før 2-1-seieren over Örebro. Nylig ble det kjent at 23-åringen som nå er NHL-proff i Philadelphia Flyers, er rammet av kreft i skjelettet.

– Støtten har vært uvirkelig, skrev Lindblom på Instagram etter å ha hørt om hyllesten.