Tidligere medlem av FIFAs etiske komité utestengt på livstid

FIFA, her ved president Gianni Infantino, fortsetter å rydde i eget hus. Nå er et tidligere medlem av forbundets etiske komité utestengt fra fotballen på livstid for korrupsjon.
FIFA, her ved president Gianni Infantino, fortsetter å rydde i eget hus. Nå er et tidligere medlem av forbundets etiske komité utestengt fra fotballen på livstid for korrupsjon. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ariel Alvarado er utestengt fra fotball på livstid. Han skal ha mottatt et millionbeløp i bestikkelser på et tidspunkt da han var medlem av FIFAs etiske komité.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale fotballforbundet skriver torsdag på sitt nettsted at Alvarado av det dømmende kammer i den uavhengige etiske komiteen er funnet skyldig i korrupsjon, og at han er utestengt på livstid fra all fotballrelatert aktivitet. I tillegg er han ilagt en bot på 500.000 sveitserfranc (4,6 millioner kroner).

Alvarado straffes for å ha mottatt minst 230.000 dollar (vel 2 millioner kroner) i bestikkelser i forbindelse med salg av VM-rettigheter i årene 2009 til 2011. På det tidspunkt var han medlem av FIFAs etiske komité.

Han var også president i Panamas fotballforbund og styremedlem i det regionale fotballforbundet Concacaf. Fra 2013 til 2015 var han medlem av FIFAs disiplinærkomité.

Alvarado er i USA tiltalt for korrupsjon og hvitvasking, som følge av den amerikanske etterforskningen av høytstående ledere i fotballen. Han venter fortsatt på rettsbehandling av sin sak, men FIFAs etiske komité benyttet i behandlingen av hans disiplinærsak informasjon som kom fram i rettssakene mot Juan Angel Napout og José Maria Marin. to tidligere mektige fotballedere som begge ble dømt til lange fengselsstraffer.