Jarstein og Skjelbred bidro til Klinsmann-seier

Jürgen Klinsmann kunne feire en ny seier som Hertha Berlin-trener i Leverkusen tirsdag, med to nordmenn i viktige roller på banen. Foto: Sören Stache, DPA via AP / NTB scanpix
Jürgen Klinsmann kunne feire en ny seier som Hertha Berlin-trener i Leverkusen tirsdag, med to nordmenn i viktige roller på banen. Foto: Sören Stache, DPA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rune Almenning Jarstein stengte buret, mens Per Ciljan Skjelbred gjorde en stor jobb som midtbaneanker da Hertha Berlin slo Leverkusen 1-0 borte onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jürgen Klinsmann kunne dermed feire en ny opptur som Hertha Berlin-trener. Etter to seirer på rad er hovedstadsklubben seks poeng over kvalifiseringsplassen.

Karim Rekik ble matchvinner i det 65. minutt da han satte inn keeperreturen etter at hans første forsøk ble reddet av Lukas Hradecky.

Pascal Köpke burde ha doblet ledelsen kvarteret før slutt, men hans lobb var ikke god nok.

Jarstein hadde noen gode redninger, men hjemmelagets største sjanse var Lucas Alarios skudd rett utenfor helt i begynnelsen av 2. omgang.

For Klinsmann var tirsdagens vanskelige bortekamp et gjensyn med sin gamle spissmakker fra landslaget Rudi Völler, som er sportssjef for Leverkusen. Det var Klinsmann som hadde grunn til å smile etterpå.

Viktige bidrag

Jarstein var utestengt i Klinsmanns to første kamper som Hertha-trener, og de endte med fire baklengsmål til sammen og bare ett poeng. Siden nordmannen var tilbake i målet har laget tatt to 1-0-seirer på rad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjelbred var midtbaneanker i en 4-1-4-1-formasjon i Leverkusen og gjorde en god jobb. Av nyhetsbyrået DPA trekkes Rekik og Skjelbred fram som Herthas beste. Nordmannen pådro seg et gult kort da han hindret en overgang ved å stoppe en motspiller ulovlig.

Borussia Mönchengladbach slo bunnlaget Paderborn 2-0 og gjør RB Leipzig selskap på tabelltopp. De to lagene har 34 poeng før det i helgen avgjøres hvem av dem som blir «høstmester» og topper tabellen gjennom vinterpausen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alassane Pléa og Lars Stindl (straffe) scoret for Gladbach dagen etter at RB Leipzig avga poeng i 3-3-kampen mot Borussia Dortmund.

Ung helt

Den 18-årige seriedebutanten Joshua Zirkzee ble helten da Bayern München sikret 3-1-seier i Freiburg med to mål helt på tampen. Den nederlandske unggutten ble byttet inn på overtid og satte inn 2-1-målet med sin første berøring. Serge Gnabry fastsatte resultatet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har vært veldig god på trening, og jeg tenkte at han kunne gi oss målet vi trengte. Han har trent med førstelaget tre uker nå og har hatt en voldsom utvikling, sa trener Hansi Flick om Zirkzee.

Robert Lewandowski scoret Bayerns første mål. Det var hans 19. for sesongen, og med sitt 221. mål i Bundesliga la han Jupp Heynckes bak seg og har tredjeplassen på alle tiders scoringsliste. Bare Gerd Müller (365) og Klaus Fischer (268) er foran.

Bayern München er på 3.-plass med like mange poeng som Borussia Dortmund, fire bak tetduoen. Schalke er ytterligere ett poeng bak etter å ha spilt 1-1 i Wolfsburg.

Köln vant 4-2 borte mot Eintracht Frankfurt og klatret fra nedrykksplass til sikker plass.