Ketsjupeffekt for Solskjærs menn i ligacupen

Marcus Rashford var sentral da Manchester United tok seg til semifinale i ligacupen onsdag. Foto: Jon Super, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manchester United slet lenge med å bryte ned Colchester-forsvaret i ligacupens kvartfinale, men Marcus Rashfords ledermål ga ketsjupeffekt i 3-0-seieren.

Etter en frustrerende første omgang med flere stygge misser viste gjestene fra nivå fire i engelsk fotball tendenser til overmot på en kontringssjanse fem minutter ut i 2. omgang. Laget angrep med mange mann, og høyreback Ryan Jackson ble spilt gjennom.

Skuddet hans var ikke bedre enn at Sergio Romero reddet det og satte raskt i gang. Nemanja Matic spilte en bakromspasning til Rashford ute på venstresiden, og spissen skar inn på banen forbi stopperne Tom Eastman og Luke Prosser før han knallet ballen i mål.

Tre på ti

Målet i det 51. minutt var det første av tre i løpet av snaut ti minutter. Rashford, som hadde sløst fælt i første omgang, var involvert i alle tre.

I det 56. minutt ble Mason Greenwood spilt fram på høyresiden. Innlegget så ut til å skulle nå Rashford ved lengste stolpe, men i forsøket på hindre det sendte Jackson ballen i eget mål.

Nye fem minutter senere varte United opp med et praktangrep. Matic slo en ny bakromsball til Rashford, som stormet nesten til dødlinja på venstresiden og sentret til Anthony Martial, som kunne skli fram og beine ballen i tomt nett. Colchester-forsvaret var utspilt.

Seieren gjør at Solskjær og hans spillere kan se fram til semifinale i januar.

Straffedrama

Aston Villa sikret med Ørjan Nyland i målet semifinaleplass allerede tirsdag, med 5-0-seier over Liverpools ungdomslag. Manchester City og Leicester slo følge onsdag.

Manchester City vant 3-1 borte mot Oxford med mål av João Cancelo og Raheem Sterling (2).

Leicester ga fra seg to måls ledelse borte mot Everton, men vant 4-2 på straffespark. James Maddison og Jonny Evans ordnet 2-0-ledelse før det var spilt en halvtime, men Tom Davies skapte nytt håp for Everton, og Leighton Baines utlignet på overtid.

Kasper Schmeichel reddet straffesparkene fra Cenk Tosun og Baines, og Jamie Vardy kunne sette inn den avgjørende straffen for serietoeren.