Alavés utslått av cupen i Spania mot 4.-divisjonslag

Alavés ble tirsdag første toppserielag som forsvant ut av den spanske cupen da Real Jaén fra regional 4. divisjon vant 3-1.

Alvaro Ocana og Miguel Martin ga hjemmelaget to måls ledelse. Pere Pons skapte spenning da han reduserte i det 86. minutt, men hjemmelaget fikk siste ord da Fran fastsatte resultatet.

Leganés tok seg videre med et nødskrik etter 6-5-seier på straffespark mot Andorra fra nivå tre. Selve kampen endte 1-1.

Mouhamadou Keita ga Andorra ledelsen, og toppserielaget greide ikke å svare med mer enn Guido Carrillos utligning i det 63. minutt. Etter målløse ekstraomganger ble det straffedrama, der avgjørelsen falt først etter 16 straffespark. På 3-3 kunne Moussa Sidibé ha sendt Andorra videre, men han mislyktes fullstendig med en panenka. Til slutt ble Juan Soriano helt for Leganés da han reddet det siste skuddet.

De tre andre toppserielagene som var i aksjon tirsdag tok seg videre uten å slippe inn mål, selv om Rayo Vallecano måtte nøye seg med 1-0-seier over Tarazona etter ekstraomganger. Vinnermålet kom i det 120. minutt ved Oscar Valentin.

Eibar vant 5-0 over Logroñes etter ekte hattrick av Pablo De Biasis på 13 minutter i 2. omgang, mens Athletic Bilbao slo Intercity 3-0.

12 andre La Liga-lag skal i aksjon onsdag og torsdag. Martin Ødegaards Real Sociedad gjester Becerril torsdag kveld.

De fire lagene som i januar skal spille supercupturneringen i Saudi-Arabia har walkover til 16-delsfinalene. Det betyr at Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid og Valencia slipper denne runden og den neste.

Det gjør at Barcelona og Real Madrid kan avvikle sitt utsatte El Clásico onsdag kveld midt i cuprunden.