Kristoff går glipp av Tour de France

Alexander Kristoff sykler Giro d'Italia i stedet for Tour de France kommende sesong. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Alexander Kristoff sykler Giro d'Italia i stedet for Tour de France kommende sesong. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alexander Kristoff blir ikke å se i storrittet Tour de France til sommeren. I stedet skal UAE-rytteren i aksjon i Giro d'Italia. 

– Vi har tre sprintere, så vi blir fordelt rundt på Grand Tours. I år kjører jeg Giroen. Jeg skal ikke til Tour de France. Det blir nytt for meg, men jeg ser fram til det. Det er lenge siden jeg har vært i Giroen. Jeg har ikke en etappeseier der, så det er målet. Jeg har vært nær før, sier Kristoff til TV 2.

Han har syklet Tour de France de siste sju årene. I 2014 vant han to etapper, mens han vant sisteetappen på Champs-Élysées i 2018.

I 2011 og 2012 syklet Kristoff Giro d'Italia, og han vender tilbake til det italienske storrittet i 2020. De tre såkalte Grand Tours innen sykling er Giroen, Touren og Vuelta a España.

– Tour de France er det største løpet. Det er litt kjipt ikke å kjøre. Men jeg vil kjøre for egne sjanser, og det får jeg flere av i Giroen, sier Kristoff til TV 2.

UAE-laget sender Kristoffs spurtkollega Fernando Gaviria til Tour de France, mens det belgiske talentet Jasper Philipsen skal sykle for etappeseirer i Vueltaen.

Neste års Giro d'Italia starter i Budapest 9. mai og avsluttes i Milano 21. mai.

Fra før er det klart at den norske proffen Kristoffer Halvorsen skal sykle Giroen for sitt nye lag EF, og at han blir lagets spurter der.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden