Guardiola kan miste assistenttrener til rival: – Skjer det, så skjer det

Pep Guardiola kan måtte se sin assistenttrener Mikel Arteta forsvinne til en konkurrerende klubb.
Pep Guardiola kan måtte se sin assistenttrener Mikel Arteta forsvinne til en konkurrerende klubb. Foto: Darko Bandic / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

To Premier League-klubber på trenerjakt gjør at Manchester City-manager Pep Guardiola risikerer å miste sin assistenttrener Mikel Arteta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Everton og Arsenal er på jakt etter nye trenere etter at henholdsvis Unai Emery og Marco Silva har fått sparken i de to klubbene. Guardiolas assistenttrener Arteta har tidligere spilt i begge klubbene, og er et av de heteste navnene som nevnes i forbindelse med de to ledige trenerjobbene.

Guardiola har ifølge Daily Mail ikke snakket med sin assistenttrener om framtiden i Manchester, men legger ikke skjul på at 37-åringen er en viktig del av sitt trenerteam. Han holder likevel døren åpen for at Arteta kan forlate jobben for å prøve seg som manager.

– skjer det, så skjer det, sa Guardiola etter at Manchester City hadde knust Arsenal 3–0 i London søndag.

– Vi er klare til å prate når han er det, men dette er privat. Vi ønsker ikke gjøre det ukomfortabelt.

Arteta har aldri tidligere vært sjeftrener eller manager tidligere, men ryktene skal ha det til at Arteta har forbløffet Manchester-klubben med sine treneregenskaper.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

City-spissen Gabriel Jesus, som har scoret fem mål på de tre siste kampene for City, sier han tror Arteta har det som skal til for å tre ut av Guardiolas skygge.

– Han har hjulpet mange spillere. Når jeg ønsker å trene avslutninger etter trening, kommer han alltid å hjelper meg, sier Jesus.

– Han er en fantastisk person og en fantastisk manager. Helt ærlig vet jeg ikke hva han tenker om sin karriere, men jeg håper han kan finne sin egen vei og bli lykkelig, sa Arteta.