Benzema-mål etter Courtois-nikk berget tabelltoppen for Real Madrid

Denne nikken fra Real Madrid-keeper Thibaut Courtois banet vei for utligningsmålet da Real Madrid forsvarte førsteplassen på tabellen i La Liga med 1-1 i Valencia. Foto: Alberto Saiz, AP / NTB scanpix
Denne nikken fra Real Madrid-keeper Thibaut Courtois banet vei for utligningsmålet da Real Madrid forsvarte førsteplassen på tabellen i La Liga med 1-1 i Valencia. Foto: Alberto Saiz, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Real Madrid var i ferd med å gi fra seg tabelltoppen i spansk fotball til Barcelona, men Karim Benzemas utligning mot Valencia på overtid holdt laget på topp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spissen satte inn returen etter at keeper Thibaut Courtois fem minutter på overtid gikk i angrep, vant i lufta og nikket mot mål.

Real Madrid dominerte kampen på Mestalla, og det var storspill av hjemmekeeper Jaume Domenech som holdt vertene inne i kampen da Toni Kroos, Fede Valverde og Rodrygo hadde store sjanser i første omgang.

Carlos Solér ga hjemmelaget ledelsen i det 78. minutt, og med Real Madrid-tap ville Barcelona toppet tabellen tross poengtapet mot Martin Ødegaard og hans Real Sociedad lørdag.

Real Madrid jaget desperat et utligningsmål. Luka Jovic fikk ballen i mål, men det ble annullert for offside. Fem minutter på overtid gikk Courtois opp på et hjørnespark og nikket på mål. Domenech reddet, men på returen banket Benzema inn 1-1.

Tidligere søndag tapte Sevilla 1-2 hjemme for Villarreal og tapte terreng til tetduoen selv om ingen av dem vant i helgen. Det skiller nå fire poeng til tredjeplasserte Sevilla.

Hovedstadslagene Getafe og Atlético Madrid er også foran Real Sociedad, som på sjetteplass har sju poeng opp til tabellteten. Getafe (2-0 over Valladolid søndag) og Atlético (2-0 over Osasuna lørdag) var de eneste i topp seks som vant i helgen.

Personvernpolicy