Martin Ødegaard slår tilbake mot VG: – Dere publiserer stjålne, private dokumenter

Martin Ødegaard i aksjon for Real Sociedad under kampen mot Real Madrid på Santiago Bernabéu i Madrid i november. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Martin Ødegaard i aksjon for Real Sociedad under kampen mot Real Madrid på Santiago Bernabéu i Madrid i november. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagsprofilen avviser at han boikotter VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Medier24 meldte søndag at VG opplever å bli boikottet av LaLiga-stjerneskuddet Martin Ødegaard. Ifølge sportssjef Eirik Borød skal boikotten skyldes avisens avsløringer rundt Hans Erik Ødegaards avtale ved mange millioner i forbindelse med da sønnen signerte for Real Madrid i 2015.

Siden avsløringene har ikke Ødegaard stilt opp til intervju med avisen.

«Det er klubbens avgjørelse å ikke la spilleren snakke med medier som kritiserer dem eller familiene deres», skriver en ikke navngitt pressemedarbeider i Real Sociedad til Medier24.

Bakgrunn: Får ikke intervjue Martin Ødegaard etter avsløringen om faren

Svarer på Twitter

Søndag kveld tar Ødegaard selv bladet fra munnen og har publisert et lengre svar på sin Twitter-profil, som et svar til VG-kommentator Leif Welhaven.

«Om den siste tids artikler har gjort at jeg får mindre lyst til å stille opp for VG utover obligatoriske presseaktiviteter? Ja. Om klubben vil beskytte meg fra som kan ta fokus fra fotballen? Ja. Om jeg boikotter VG? Nei.», står det blant annet i svaret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han påpeker at VG langt fra er eneste medie som får avslag for intervju, og at han nesten alltid svarer nei på slike forespørsler, så sant det ikke er intervjuer han er pålagt å gjøre for klubb eller landslag - der han også har stilt opp for VG.

Les også: Hans Erik Ødegaard sikret personlig kontrakt verdt 30 millioner da sønnen gikk til Real Madrid

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liker ikke å gjøre intervjuer

Drammensgutten sier det er to grunner til dette:

«Jeg liker ikke gjøre intervjuer. Jeg synes det skrives mer enn nok om meg».

Om avsløringene til VG skriver Ødegaard følgende:

«Dere publiserer stjålne, private og høyst konfidensielle dokumenter. Jeg syns ikke dette tilhører offentligheten, og har derfor ikke kommentert noe av det.»

VG: Opplagt offentlig interesse

Sportssjef Eirik Borud i VG svarer følgende på Ødegaards innlegg:

– Vi er glade for at Martin Ødegaard ikke har til hensikt å boikotte VG, og vi håper klubben, som tidligere har uttalt at de «må beskytte spilleren», legger til rette for det samme, sier han til egen avis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– VG har sammen med en rekke europeiske storaviser i flere år hatt et kritisk søkelys mot internasjonal fotball. Det er en milliardindustri som fortjener at vi som sportsjournalister følger den tett og der målet vårt er at vi skal avdekke kritikkverdige forhold. Vi mener det opplagt har stor offentlig interesse å vise frem pengestrømmene rundt overgangene til Norges kanskje største internasjonale fotballprofil, sier Borud.

Blant de som har svart på Twitter-meldingen til Ødegaard er Medier24-redaktør Erik Waatland, som skrev om boikotten lørdag.

«Hvordan i alle dager kan vi lese dette som noe annet enn en boikott som en følge av kritisk journalistikk? Pressefriheten er sentral i norsk demokrati. Husk det når du spiller for landslaget.»