Vlhová vant da Shiffrin tok seg fri

Petra Vlhová på vei mot verdenscupseier i parallellslalåm i St. Moritz. Foto: Sergio Bisi, AP / NTB scanpix
Petra Vlhová på vei mot verdenscupseier i parallellslalåm i St. Moritz. Foto: Sergio Bisi, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Suverene Mikaela Shiffrin tok seg en fridag og overlot til rivalene å kjempe om seieren i søndagens parallellslalåm i St. Moritz. Petra Vlhová nyttet sjansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shiffrin vant fjorårets parallellslalåm samme sted, men etter lørdagens 3.-plass i super-G sa den overlegne verdenscuplederen at hun av belastningshensyn valgte å stå over søndagens renn. Slovakiske Vlhová omsatte muligheten som åpnet seg i sin 10. verdenscupseier.

I tur og orden slo hun ut nederlandske Adriana Jelinkova, norske Kristin Lysdahl, canadiske Laurence St-Germain og slovenske Meta Hrovat før hun i finalen beseiret svenske Anna Swenn-Larsson med fattige to hundredels sekund.

Swenn-Larsson var veldig nær sin første individuelle verdenscupseier, men smilte også over 2.-plass.

– Jeg setter dette veldig høyt og er kjempefornøyd. Parallellslalåm har fått en egen cup nå, og jeg håper det blir flere renn etter hvert. Det er en morsom konkurranseform, sa svensken.

Nina Haver-Løseth slo britiske Charlie Guest i første utslagsrunde og østerrikske Katharina Truppe i åttedelsfinalen før hun i kvartfinalen ble slått av Hrovat med fem hundredels sekund. Senere beseiret hun Ana Bucik i duell om 7.-plassen og ble beste norske.

Lysdahl ble nummer ti, mens Mina Fürst Holtmann ble slått ut i første runde og endte på 22.-plass.

Shiffrin hadde råd til å ta seg en fridag. Med 532 poeng har hun nesten dobbelt så mange som sammenlagttoer Federica Brignone i verdenscupsammendraget. Amerikaneren ville spare energi til de kommende rennene i Frankrike, der det er storslalåm i Courchevel, utfor og super-G i Val d'Isère.

Personvernpolicy