Amalie Eikeland scoret sitt første superligamål for Reading

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amalie Eikeland fikk æren av å fastsette resultatet i Readings 3-1-seier over Tottenham søndag. Det var bergenserens første mål i den engelsk superligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Tottenham presset på for scoring i sluttminuttene, oppsto det store kontringsrom som 24-åringen valgte å utnytte til det fulle.

Eikeland startet på egen banehalvdel og ble spilt gjennom. Alene mot gjestenes keeper var den norske landslagsspilleren iskald. Dermed var seieren og angrepsspillerens første superligamål et faktum. 24-åringen meldte overgang fra Sandviken i august.

I likhet med Kristine Leine spilte Eikeland hele kampen, og begge ble vist det gule kortet. Lisa-Marie Utland var ubenyttet reserve. Reading ligger på 6.-plass etter ni kamper.

Chelsea-duoen Maren Mjelde og Guro Reiten startet i 1-1-kampen borte mot Liverpool, og Reiten sto for innlegget da Bethany England nikket inn gjestenes mål. Mjelde hadde flere farlige frispark, men Chelsea avga poeng mot det seiersløse bunnlaget.

Chelsea er fortsatt ubeseiret, men har med sin annen uavgjorte kamp falt til 3.-plass fire poeng bak Arsenal og ett bak Manchester City. Laget har imidlertid en kamp mindre spilt enn tetrivalene, som begge vant søndag.