Simen Hegstad Krüger til topps i Davos

Simen Hegstad Krüger er tilbake i storslag og vant 15 kilometeren i Davos søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Simen Hegstad Krüger var ustoppelig i Davos og gikk inn til seier på 15 kilometer fri teknikk søndag. Han var 19 sekunder foran russiske Sergej Ustjugov.

Krüger har slitt med småsykdom etter seieren i sesongåpningen på Beitostølen. Han åpnet greit søndag og var 4,5 sekunder bak finske Iivo Niskanen etter tre kilometer. Så fikk Lyn-løperen opp farten og var forbi Niskanen etter fem kilometer. Han økte jevnt utover i løpet sitt. Bakfra kom Ustjugov og tok seg forbi Niskanen mot slutten.

Sveitseren Dario Cologna hadde også en forrykende avslutning og tok tredjeplassen, bare sekundet bak Ustjugov.

– Det var en meget bra søndag. Utrolig deilig å få det til. Det har vært litt som har manglet i verdenscupstarten. I dag hadde jeg gode ski, og det var veldig gøy å få det til, sa Krüger til TV 2.

– Utfordringen var å finne rett fart. Da jeg fant den var det bare å male på. Det var mange deilige bakker med mye dobbeltdans i dalen her, sa Krüger.

Takler høyden godt

– Jeg tenkte ikke så mye på om det er høyt eller ikke her, så jeg har følt at høyden har gått greit. Nå skal det bli godt å ta juleferie med godfølelsen, sa Lyn-løperen.

Emil Iversen har vært solid på distansen med flere pallplasseringer. Trønderen startet forsiktig, fikk opp farten først på slutten og endte på 9.-plass 47,9 sekunder bak Krüger.

Sjur Røthe synes å være tilbake etter skulderproblemene han har slitt med etter Beitostølen. I høyden i Davos gikk han inn 1.11,6 bak vinneren på 20.-plass.

Mattis Stenshagen gikk ut tidlig og endte på 35.-plass. Hans Christer Holund i god form åpnet 9,6 sekunder svakere enn Niskanen, men Krügers lagkamerat hadde ikke dagen. Han hadde også et uhell underveis og gikk i mål 1.54 minutter bak, langt utenfor poengplass i verdenscupen.

Kjørte ut

– Jeg kjørte ut av løypa og tapte sikkert 45 sekunder på uhellet. Da var løpet kjørt. Det var i en sving med mye is. Jeg mistet grepet på skia og havnet på andre siden av løypa. Da gikk luften ut av ballongen. Det gjelder å holde seg på beina, sa Holund.

Didrik Tønseth er tilbake etter å ha vært friidrettsutøver en ukes tid. Han tapte til de beste helt fra start og endte nesten to og et halvt minutt bak vinneren, helt nede på 49.-plass.

Det har vært en del usikkerhet rundt Martin Johnsrud Sundby. Han var på pallen i Davos i fjor bak Jevgenij Belov og Maurice Manificat. Sundby har ikke funnet formen og tapte tidlig mye. Han valgte å gi seg etter ti kilometer.