Total norsk langrennsdominans i Vuokatti

Vebjørn Turtveit tok annenplassen i skandinavisk cup i Vuokatti søndag. Jan Thomas Jensen vant og hele 16 norske løpere var foran beste utlending. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De norske langrennsgutta herjet under skandinavisk cup i helgen. På søndagens 15 km i fri teknikk var det hele 16 nordmenn foran beste utenlandske løper.

Jan Thomas Jensen stakk av med seieren. Han var 13,9 sekunder foran Vebjørn Turtveit og med Gjøran Tefre 19,5 sekunder bak på tredjeplass.

Så fulgte Martin Løwstrøm Nyenget, Daniel Stock, Harald Østberg Amundsen, Magne Haga, Gaute Kvåle, Ole Jørgen Bruvoll, Johan Hoel, Jørgen Sæternes Ulvang, Eirik Sverdrup Augdal, Niklas Dyrhaug, Sindre Grønflaten Thomas Albertsen Dahlen, Håvard Moseby.

På lørdagens fellesstart var finnen Joel Ikonen beste utlending på 15.-plass. Søndag ble det 17.-plass på finnen, som med det var beste ikke-norske.

I kvinneklassen over 10 km fri teknikk gikk Julie Myhre inn til mer norsk jubel. Hun var 27,7 sekunder foran svenske Linn Sömskar. Johanne Hauge Harviken gikk inn til tredjeplassen, slått med 40,5 sekunder.