Klæbo spurtet til seier i Davos – første pallplass for Taugbøl

Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Davos da Norge var representert med tre av seks løpere i finalen lørdag. Håvard Solås Taugbøl ble nummer tre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klæbo spurtslo franske Lucas Chanavat og noterte seg for sin seier nummer 30 i verdenscupen. Taugbøl gikk inn til sin første pallplass i karrieren da han bidro til nok en norsk jubeldag med sin tredjeplass, rett foran enda en nordmann.

Sindre Bjørnestad Skar fulgte Taugbøl helt inn og endte som nummer fire, i en halvnorsk finale.

– Det er veldig kult å ha Håvard på podiet og jeg tror alle i Norge er glade i dag, sa Klæbo til arrangøren etter sin 30. triumf i verdenscupen.

– At det er han (Håvard) som tar tredjeplassen er så utrolig fortjent. Vært en av verdens beste skøytesprintere i mange år uten å få det helt til. Jeg blir rørt selv. Vi er nesten naboer og trener mye sammen, sa Skar til TV 2.

Klæbo beholder ledelsen i verdenscupen i sprint etter at han også vant i åpningen i Ruka.

Emil Iversen ble nummer fem i Ruka, men kom sist i sitt semifinaleheat og klarte ikke å kvalifisere seg for finale. Det gjorde heller ikke Erik Valnes.

Finn-Hågen Krogh, Mattis Stenshagen og Pål Golberg røk ut allerede i prologen. Sistnevnte endte som nummer to i klassisk i Ruka, men klarte ikke å hevde seg i fristil i Davos.

Verdenscuphelgen i Davos avsluttes med herrenes 15km fristil søndag.