Falla slått av 20 år gamle svenske Svanh på sprinten: – Var sikker på at det var Stina

Maiken Caspersen Falla nådde ikke helt opp i finalen i Davos og endte som nummer to etter fotofinish.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Maiken Caspersen Falla nådde ikke helt opp i finalen i Davos og endte som nummer to etter fotofinish. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Linn Svanh var raskest i siste bakke og slo Maiken Caspersen Falla på sprinten i Davos lørdag. Likevel beholder Falla ledelsen i verdenscupen i sprint.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

20 år gamle Svanh stakk ifra de andre i siste bakke på kvinnenes sprint i Davos, og kunne ganske enkelt gå i mål til sin første verdenscupseier.

Falla klarte akkurat å sikre seg delt annenplass helt likt med amerikanske Sophie Caldwell, men trodde det var en annen svenske som stakk forbi henne i bakken.

– Jeg var sikker på at det var Stina (Nilsson) som var foran meg, fordi jeg har blitt gått ifra av Stina mange ganger i den bakken der. Jeg hadde ikke sjans til å følge (Svanh), det var skikkelig imponerende. Enda en ny svenske, sa Falla til TV 2 etter målgang.

Den norske sprintdronningen røk nesten ut i semifinalen, da fikk hun et feiltak i spurten. Hun fikk såvidt reddet seg inn og kvalifiserte seg til finalen som lucky loser på fjerdeplass, tåspissen foran sveitsiske Nadine Fähndrich.

Falla beholder dermed sin ledelse i verdenscupen i sprint etter å ha vunnet i åpningen i Ruka. Svenske Jonna Sundling lå nærmest i verdenscupen, men falt i finalen og endte på sjetteplass.

Tvillingsøstrene Lotta- og Tiril Udnes Weng røk ut i kvartfinalene, mens Anna Svendsen og Ane Appelkvist Stenseth ikke klarte å kvalifisere seg i prologen.

Neste renn for kvinnene i Davos er 10 kilometer fri teknikk søndag.