Feilfri Thingnes Bø smadret konkurrentene på jaktstarten i Hochfilzen

Johannes Thingnes Bø var suveren på jaktstarten og vant etter tjue treff på standplass. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix
Johannes Thingnes Bø var suveren på jaktstarten og vant etter tjue treff på standplass. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Thingnes Bø var overlegen på jaktstarten i Hochfilzen. Tjue treff sørget for at han var hele 33 sekunder foran russiske Aleksandr Loginov i mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thingnes Bø gikk ut med åtte sekunders forsprang ned til franske Simon Desthieux på andreplass, men gikk en glimrende jaktstart og lot aldri noen nærme seg.

Han traff samtlige blinker på både liggende og stående skyting, og gikk i mål i ensom majestet til sin 41. verdenscupseier. Ned til Logniov var det over halvminuttet.

– Det er vanskelig å gå ut i front for man sparer mye i å gå i gruppe. Jeg måtte fokusere veldig på de to første seriene så kunne jeg jekke det ned litt etter det, sa Thingnes Bø til NRK etter seieren.

– Det å skyte null bom med startnummer én, og vite at etter siste skyting kan ingen ta meg igjen. Det er helt fantastisk, fortsatte han.

Tarjei Bø gikk ut 23 sekunder bak sin bror på en sjetteplass, men var nummer to etter to skytinger og øynet en pallplass. Han bommet en på den tredje skytingen og en på den andre skytingen, og ble til slutt nummer seks.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storebror Bø var full av lovord om Johannes etter nok en seier.

– Det er vel det råeste vi har sett av en skiskytter noen gang. Det er klart det Ole Einar (Bjørndalen) og Emil (Svendsen) har gjort mangler sidestykke det og, men toppnivået til Johannes har ingen vist før, sa Bø til NRK.

Franske Jacquelin spurtslo Simon Desthieux og Jakov Fak om 3.-plassen.

Johannes Dale ble nummer 15 med to bom, mens Erlend Bjøntegaard endte på 17.-plass med fire bom.