Skøyter: Lorentzen med nok en skuffende plassering

Håvard Lorentzen har ikke fått det til å stemme i årets sesong. Lørdag gikk han inn til en skuffende 16.-plass.
Håvard Lorentzen har ikke fått det til å stemme i årets sesong. Lørdag gikk han inn til en skuffende 16.-plass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Håvard Holmefjord Lorentzen endte på 16.-plass i Nagano, med bare fire løpere bak seg på resultatlisten.

Den regjerende OL-mesteren fra 500-meteren i Pyeongchang endte helt nede på en 16.-plass i samme øvelse i Nagano lørdag. Dette kommer etter flere dårlige resultater i verdenscupen i år, som har blitt omtalt som «flaut» av Lorentzen selv.

– Så dårlig at det er flaut, uttalte han til Viasat etter den skuffende verdenscupåpningen i Minsk i november.

I Nagano gikk han inn til tiden 35,27, som er nesten ett sekund bak den personlige rekorden han satt i Pyeongchang, da han vant OL-gull med tiden 34,41.

Bergenseren har slitt i årets sesong og har vekslet mellom å gå løp i A- og B-gruppen. Forrige uke endte han på 13.-plass i A-gruppen i Kasakhstan, etter å ha kommet som nummer tre i B-gruppen i Polen uken før.

Neste sjanse på 500-meter i verdenscupen får han først i februar i canadiske Calgary.