Solskjær om Uniteds milepæl: – Det ligger i vårt DNA

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er i medvind.
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er i medvind. Foto: Dave Thompson / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United vil søndag ha spilt 4000 kamper på rad med en spiller fra eget akademi i kamptroppen. – Noe vi er stolte av, sier manager Ole Gunnar Solskjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

United når milepælen ingen annen Premier League-klubb er i nærheten av i hjemmemøtet med Everton på Old Trafford.

Rekken av kamper med minst en spiller i kamptroppen fra egne rekker startet mot Fulham på Craven Cottage helt tilbake i 1937. Ole Gunnar Solskjær legger ikke skjul på at han er opptatt av å videreføre den 82 år lange tradisjonen.

– Det er noe vi er stolte av og som ligger i vårt DNA, sier han ifølge Sky Sports.

– Denne klubben er bygget på å ha unge lokale gutter og akademispillere som går gradene, og det legger vi vår ære i, tilføyer han.

Kristiansunderen peker på at spillerne som har bakgrunn fra Old Trafford-klubbens akademi, «vet hva som skal til for å være en Manchester United-spiller».

Historie

Søndagens hjemmemøte med Everton handler samtidig om mer enn bare milepælen på 4000 kamper. Solskjærs United skal også forsøke å fortsette den fine trenden laget har vært inne i den siste tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke ble det seier mot både Tottenham og byrival Manchester City i Premier League, og torsdag ble AZ Alkmaar nedsablet med 4-0 i europaligaen.

Etter en høst som har vært en resultatmessig berg-og-dal-bane, har Solskjærs mannskap fått vind i seilene. Nordmannen er samtidig forsiktig med å bli for optimistisk.

– Forrige uke var bra, men det er historie nå. Gruppen beveger seg samtidig i riktig retning, sier han.

Tøff motstander

Det poengmessige oppsvinget den siste tiden har løftet United til femteplass på tabellen. Opp til den viktige fjerdeplassen skiller det fem poeng.

Solskjær vil ikke ha fokus på topp fire-diskusjonen.

– Jeg tenker ikke på sånt i desember. Ikke i det hele tatt. Det er altfor mange kamper i desember, januar, februar, mars og april, sier han.

– Vi må bare fortsette med det vi gjør og utvikle laget, tilføyer kristiansunderen.

Søndag venter et Everton-lag som har løftet seg etter at Duncan Ferguson erstattet sparkede Marco Silva i managerstolen.

– Jeg så kampen mot Chelsea, og det er et lag som kommer hit for å gjøre det vanskelig for oss, sier Solskjær.