Wild vant over Oilers i et tett og målrikt oppgjør

Mats Zuccarello (36) foran eget mål da Edmonton Oilers' James Neal (18) scorer mot hjemmelagets målmann, finske Kaapo Kahkonen, under tredje periode av kampen som endte 6–5 for Minnesota Wild. Foto: Tom Olmscheid/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mats Zuccarello leverte en assist da Minnesota Wild slo Edmonton Oilers 6–5 i torsdagens hjemmeoppgjør.

Med et forsmedelig tap i straffeslagkonkurransen i forrige kamp mot Anaheim Ducks, var Minnesota Wild offensive da de gikk på isen mot Edmonton Oilers i Saint Paul torsdag.

Oilers hadde likevel statistikken på sin side med fire flere seirer enn Wild og tok ledelsen etter åtte minutter da svenske Oscar Klefbom satte 1–0 til gjestene.

Dette vekket hjemmelaget, som fire minutter senere utlignet stillingen da Jordan Greenway etter et oppspill fra Luke Kunin og Carson Soucy greide å sette pucken bak Oilers målmann Mike Smith.

Mats Zuccarello bidro med en assist på det neste målet da han og Eric Staal fikk sendt en pasning til Jason Zucker som kunne gå alene mot Oilers-målet og elegant vippet pucken forbi målmannen.

I andre periode utlignet først Oilers stillingen, men med to scoringer fra først Magnus Folign etter snaut fire minutter og deretter tre minutter senere fra Ryan Donato, lå Minnesota Wild på en solid 4-2-ledelse ved siste pause.

Etter elleve minutter i tredje periode endret situasjonen seg da Oilers' Gaetan Haas først satte inn 4–3 og da lagkamerat Connor McDavid to minutter senere sørget for utligning.

Wild ville åpenbart ikke ha et nytt tap på hjemmebane og presset på. Etter 15 minutter fikk Eric Staals Wild tilbake i ledelsen og minuttet etter la Luke Kunin på til en trygg tomåls ledelse. Edmonton Oilers gjorde alt for å ta seg tilbake i kampen og tok ut målmannen de siste to minuttene. I sin 800. kamp for Oilers greide James Neal å redusere 50 sekunder før full tid, men kom ikke lenger enn det.

Mats Zuccarello hadde 19 minutter og 31 sekunder på isen under kampen.