Nordlie: – Det ville vært en ære å få fortsette

Tom Nordlie hadde en av sine tøffeste dager som trener da Lillestrøm onsdag rykket ned fra Eliteserien i fotball.
Tom Nordlie hadde en av sine tøffeste dager som trener da Lillestrøm onsdag rykket ned fra Eliteserien i fotball. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tom Nordlie var lei seg etter kollapsen i eliteseriekvalifiseringen mot Start. For Lillestrøms «redningsmann» er det ikke utenkelig å lede laget i 1. divisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tomhet. Jeg er trist på vegne av klubben, supporterne og byen.

Slik oppsummerte Nordlie sine følelser like etter at LSK hadde rotet bort 4-0-ledelse og blitt slått ut på bortemålsregelen mot Start onsdag kveld.

Kanarifuglene skal for første gang på 45 år ikke spille i Norges toppdivisjon i fotball.

– Jeg synes vi gjorde 76 fantastiske minutter. Så kommer 4-1. Og vi roper på Kippe (Frode, innbytter), for han skulle skifte. Men vi vil ikke sette inn en tredje midtstopper på 4-1, for det var den første avslutningen de hadde på mål. Vi skulle gjøre det på 4-2. Men det rakk vi ikke, sier Nordlie om den utrolige kamputviklingen på Åråsen stadion.

Starts Martin Ramsland scoret tre ganger på seks minutter og sendte sørlandsklubben tilbake til Eliteserien. Nordlie sier det kanskje er det «sykeste» han har vært med på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er like sykt og enda sykere enn den Start-kampen der vi mista gullet (i 2005). Da fikk vi i det minste sølv. Jeg har vært med på 5-0 med Viking mot Brann og greid det i siste kamp også, sier Nordlie og nikker anerkjennende til at onsdagens opplevelse er blant de rareste.

Trenerveteranen ble hentet inn foran kvalifiseringskampene i et forsøk på å sikre Lillestrøm fornyet kontrakt. Han vil ikke si for mye om framtiden, men avviser ikke å fortsette med LSK i 1. divisjon neste sesong.

– Det ville vært en ære. Men jeg tenker ikke på det akkurat nå, sier han.