Supertalentet Felix bidro til Atletico-avansement

Atletico Madrids Joao Felix jubler for sin scoring onsdag.
Atletico Madrids Joao Felix jubler for sin scoring onsdag. Foto: NTB scanpix

20 år gamle Joao Felix var sikker fra straffemerket og var sterkt medvirkende til 2-0-seieren som sendte Atletico Madrid til utslagsrundene i mesterligaen.

Felix fikk sjansen da Atletico fikk sitt andre straffespark i hjemmemøtet med Lokomotiv Moskva onsdag. Det første bommet høyreback Kieran Trippier på.

Den unge portugiseren løste oppgaven han fikk etter et drøyt kvarters spill av første omgang. Lokomotiv-keeper Anton Kotsjenkov måtte se ballen gå i nettet bak seg.

Nylig ble Felix stemt fram som vinner av den anerkjente Golden Boy-prisen. Erling Braut Haaland var blant de øvrige nominerte. Golden Boy-trofeet går til årets unge spiller i Europa.

Onsdag markerte altså portugiseren seg igjen.

Målløst for Juventus

Ufortjent var det ikke at Atletico Madrid tok ledelsen tidlig. Gjestene slet med å henge med innledningsvis. Ikke bare misset Trippier sitt straffespark etter kun tre minutters spill, men Atletico Madrid fikk også en scoring annullert etter 26 minutters spill av første omgang.

Alvaro Morata satte ballen i mål, men VAR-sjekken avslørte en marginal offside i forkant av at ballen gikk i nettet.

Ni minutter etter pause var det duket for 2-0. Koke gjorde forarbeidet da midtstopper Felipe satte ballen i mål.

Atletico Madrid måtte vinne onsdagens kamp for å være sikret plass i mesterligaens cupspill på nyåret. Bayer Leverkusen kunne i teorien knipe avansementet med seier hjemme mot gruppevinner Juventus.

Ronaldo-mål

Kampen i Tyskland så lenge ut til å forbli målløs. Kvarteret før slutt dukket imidlertid Cristiano Ronaldo opp foran og pirket inn målet som ga Juventus 1-0. Deretter la spissmakker Gonzalo Higuain på til 2-0.

Med seieren gikk Torino-klubben ubeseiret gjennom gruppespillet. Fem seirer og én uavgjort ble den sterke Juventus-fasiten.

Dermed ble Bayer Leverkusen nummer tre i gruppen og kan forberede seg på spill i europaligaen når utslagsrundene der starter på nyåret.