Anders Mol kåret til verdens beste sandvolleyballspiller

Anders Mo er kåret til verdens beste sandvolleyballspiller. Foto: Axel Heimken / DPA / NTB scanpix.
Anders Mo er kåret til verdens beste sandvolleyballspiller. Foto: Axel Heimken / DPA / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Mol er kåret til årets sandvolleyballspiller av Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) for annet år på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

22-åringen fikk flest stemmer av spillere og trenere under prisutdelingen i Lausanne i Sveits tirsdag. Dermed fikk han det gjeve beviset på at han var bestemann i verdensserien sist sesong.

– Det er veldig stas å få denne prisen. Det er spillerne som har stemt meg fram, sammen med trenere og dommere, noe som gjør det enda mer spesielt. Det er kjempekult, sier Mol til NTB.

Sammen med Christian Sørum vant han åtte turneringer i 2019. I tillegg tok det norske paret sitt andre strake EM-gull og VM-bronse i Tyskland. Den norske duoen har vist klasse i sanden, og de råsterke resultatene har også sendt dem til topps på verdensrankingen.

Mol og Sørum kan trygt kalles et norsk gullhåp under neste års sommer-OL i Tokyo.

I tillegg til årets spiller ble 22 år gamle Mol også kåret til den beste mannlige offensive spilleren i avstemningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også i fjor forsynte han seg grovt av premiefatet under prisutdelingen. I tillegg til å bli kåret til beste spiller i verdensserien, fikk han også prisen som beste blokkspiller og beste offensive spiller.

Mol-familien er i år blitt tildelt flere priser. I oktober vant Kåre Mol prisen som årets europeiske trener i sandvolleyball.

Kåre Mol er trener og mentor for sønnen Anders og makkeren Sørum.

– Noen ganger er det en utfordring å trene dine egne barn, men samtidig er det også veldig moro. Du er nødt til å finne balansen mellom å være far og trener, men mest av alt er det en sann glede å reise verden rundt sammen med spillerne mine slik at de kan gjøre det de synes er artigst av alt, sa Mol i takketalen i oktober.