Guardiola usikker på om City kan kjempe i Europa

Manchester City-manager Josep Guardiola har det tungt etter lørdagens tap mot byrival United.
Manchester City-manager Josep Guardiola har det tungt etter lørdagens tap mot byrival United. Foto: Rui Vieira / AP

Manchester City-manager Josep Guardiola mener klubben må akseptere at den for øyeblikket ikke er i stand til å konkurrere med Europas topplag.

Det erkjenner den spanske managerprofilen i et intervju med Sky Sports. City tapte lørdag 1-2 i byderbyet hjemme mot Manchester United.

– Dette er nivået vi møter mot Liverpool, United, Barcelona, Real Madrid, Juventus. Det er lagene vi må møte, og realiteten er kanskje at vi ikke er i stand til å konkurrere mot dem, sier Guardiola.

– Vi må akseptere det og komme oss videre. Kanskje må vi gjennomleve det som klubb for å klare å forbedre oss, å akseptere realiteten nå og bli bedre, sier Guardiola.

Manchester City henger fortsatt med i alle turneringer og har mye å spille for. Men lørdagens tap var sesongens fjerde i Premier League, og de lyseblå tittelforsvarerne er allerede 14 poeng bak serieleder Liverpool.

– Realiteten er at vi er 14 poeng bak på grunn av feilene vi har gjort, på grunn av motstandernes kvalitet, og særlig på grunn av ting vi ikke kan kontrollere, sier Guardiola med en liten henvisning til Citys defensive skadeproblemer.

Spanjolen sier han ikke vil tenke for langt framover.

– Vi tenker ikke på å vinne Champions League, og jeg tenker ikke på hvor mange poeng vi trenger, eller hvor mange poeng de (Liverpool) må miste. Vi prøver å vinne kamper. Å vinne neste kamp.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden