Brudd for Løke

Heidi Løke (midten) kom til VM-treningen med skjev nese og blått øye etter en smell mot Danmark søndag. Her med lagets pressemann Halvor Lea og Kari Brattset Dale. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Heidi Løke (midten) kom til VM-treningen med skjev nese og blått øye etter en smell mot Danmark søndag. Her med lagets pressemann Halvor Lea og Kari Brattset Dale. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håndballjentenes tøffing Heidi Løke har pådratt seg et nesebrudd, men hun spiller videre i VM der Norge mandag møter Sør-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den er blå, men ikke så vond. Det er et brudd. Det ser vi. Jeg har konferert med øre-nese-hals-spesialister i Norge. De sier at så lenge det ikke er skader inne i nesa, er det greit å spille. Så kan man gjøre noe med dette (bruddet) i etterkant, sier landslagslege Anne Froholdt til NTB.

Løke tåler mer enn de fleste, men selv hun måtte ned for telling etter at en dansk albue havnet rett i fjeset hennes i 1.-omgangen.

Det var Lotte Grigel som forårsaket skaden. – Hun kom inn til oss i pausen og sa unnskyld. Heidi er jo fantastisk. Hun kunne vært irritert og sint, men sa i stedet at det var helt greit, sier Froholdt.

Norge vant 22-19 over Danmark og tok to svært viktige poeng. Seieren betyr også at Norge styrket sine sjanser med tanke på OL-plass.

Det er ulovlig å spille med ansiktsmaske som beskyttelse i VM. Dette skyldes blant annet at en maske kan skade motspillere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Løke var med på treningen mandag formiddag med blåfarge rundt det venstre øyet. Hun lignet litt på en bokser som hadde vært gjennom tøffe runder kvelden før.

– Det ser nok verre ut enn det er, sier Froholdt.

Slår Norge Sør-Korea og Tyskland onsdag, er semifinaleplassen sikret.

Norge kan ta sin fjerde VM-tittel etter seirer i 1999, 2011 og 2015.