Magnus Carlsen er Norges beste i Fantasy Premier League

<p>Magnus Carlsen kan smile over sine prestasjoner, ikke bare i sjakk men også i Fantasy Premier League.</p>
Magnus Carlsen kan smile over sine prestasjoner, ikke bare i sjakk men også i Fantasy Premier League. Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen er best i Norge og nummer tre i verden i fotballspillet Fantasy Premier League etter lørdagens kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdensmesteren i sjakk nærmer seg å bli verdens beste i fotballspillet med over sju millioner utfordrere og ligger øverst blant de ca. 200.000 spillerne registrert som norske.

Fantasy Premier League fungerer slik at hver spiller skal plukke ut en tropp på 15 spillere som skal kjempe om flest mulig poeng hver runde. Spillerne får poeng basert på scoringer, målgivende pasninger, hvorvidt de holder nullen og diverse andre prestasjoner i virkelige kamper.

Hver uke kan man gjøre overganger og velge en kaptein som får doble poeng.

Best i Norge

Lørdag bidro blant annet Dele Alli (2 målgivende, 9 poeng), Son Heung-min (mål og målgivende, 12 poeng) og kaptein Mohamed Salah (mål og målgivende, 26 poeng) til at Carlsen skaffet seg 56 poeng totalt og gikk til topps i Norge. Han er dermed beste nordmann med 33 poeng ned til nestemann.

Laget til Carlsen gjør det også sterkt internasjonalt og med to strake knallrunder er nordmannen tredje best i verden. Carlsen har etter lørdagens kamper 1058 poeng.

Førsteplassen innehar overraskende nok tidligere Liverpool-spiller Nick Tanner. Han troner på toppen, 25 poeng foran sjakkmester Carlsen.

Det er heller ikke første gang Carlsen markerer seg i spillet. Forrige sesong var han nummer 111 i verden drøyt halvveis ut i sesongen, og endte til slutt som nummer 24.105.

Sesongen før, altså 2017/18, var Carlsen også svært høyt oppe på resultatlistene med en 2397.-plass totalt.

Tar det «nokså alvorlig»

Carlsen-manager Espen Agdestein har tidligere fortalt Aftenposten at sjakkverdensmesteren er opptatt av å gjøre det godt i managerspillet.

– Jeg vet at han holder på med dette, men jeg vet ærlig talt ikke så veldig mye om hvor mye tid han bruker på det. Det jeg vet er at han tar det nokså alvorlig, sa Agdestein i januar.

Mens fotballkampene pågikk lørdag, var Carlsen opptatt med sitt andre langsjakkparti i kampen om tredjeplassen i Grand Chess Tour-sluttspillet i London. Der fikk han remis mot Levon Aronian etter å ha vært ille ute tidlig i partiet.

Personvernpolicy