Anthony Joshua tok tilbake tungvektstitlene etter seier over Andy Ruiz jr.

Andy Ruiz Jr. (t.v.) mot Storbritannias Anthony Joshua i Saudi-Arabia lørdag. Joshua vant på poeng over tolv runder. Foto: Nick Potts / PA /AP / NTB scanpix.
Andy Ruiz Jr. (t.v.) mot Storbritannias Anthony Joshua i Saudi-Arabia lørdag. Joshua vant på poeng over tolv runder. Foto: Nick Potts / PA /AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Briten Anthony Joshua kan igjen smykke seg med tungvektstittelen etter å ha fått revansje mot Andy Ruiz jr. i Saudi-Arabia lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joshua vant klart på poeng i kampen som gikk alle tolv rundene. Poengene på kampen endte i Joshuas favør med 118-110 fra to av dommerne og 119-109 fra den tredje dommeren.

Med seieren lørdag får Joshua tilbake titlene og beltene i de tre internasjonale bokseforbundene IBF, WBO og WBA. Han fikk også med seg en seierspott på 70 millioner dollar.

Andy Ruiz, amerikaneren med opphav i Mexico, vant overraskende mot samme motstander i New York i sommer. I høst ble en ny tittelkamp satt opp i Diriyah i Saudi-Arabia.

Emosjonell

Etter kampen takket en emosjonell Joshua publikummet og hjemlandet.

– Det var de som vant i kveld og sammen skapte vi historie, sa Joshua til BBC etter kampen.

Kort etter kampen sa Ruiz at han vil ha en tredje kamp mot Joshua. Denne utfordringen tok seierherren på strak arm.

– Jeg vil gjerne se ham i ringen igjen, for han er en veldig talentfull bokser. Jeg kan bokse, men liker å slåss. Jeg er av hjertet en kriger, sa Joshua videre.

For tung

Oppgjøret mellom de to bokserne blir omtalt som en uspektakulær kamp som ikke vil bli stående som én av de store i boksehistorien. Det var relativt kjølig da kampen startet like etter midnatt natt til søndag.

Ruiz hadde lagt på seg over 7 kilo siden forrige kamp og omtalte seg selv som for tung.

– Jeg hadde lagt på meg for mye, jeg vil ikke komme med unnskyldninger, han (Joshua) vant. Hvis vi gjør en tredje kamp skal jeg komme i bedre form. Jeg vil være i mitt livs beste form, sa Ruiz.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy