Pallen glapp for Sejersted, Feuz-knockout i USA

Adrian Smiseth Sejersted snuste på seierspallen i utfor lørdag. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix
Adrian Smiseth Sejersted snuste på seierspallen i utfor lørdag. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Adrian Smiseth Sejersted var tre små hundredeler unna pallplass i verdenscuprennet i utfor i Beaver Creek lørdag. Sveitsiske Beat Feuz lekte seg til seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra startnummer 32 kjørte 25 år gamle Sejersted strålende og ble nummer fem. Han var tre hundredeler unna å dele annenplassen med Johan Clarey og Vincent Kriechmayr. Alexander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud fulgte på henholdsvis sjuende- og niendeplass.

Sveitsiske Beat Feuz vant suverent.

Sejersted var samtidig klart raskest av samtlige på toppen. Nedover i løypa tapte han imidlertid tid, men en plass blant de tre beste var likevel innenfor rekkevidde ved siste mellomtid.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd. Jeg la en plan, fulgte den og gjorde det bra. Det var veldig nære pallen, men jeg ble nummer fem og det er bra, sa Sejersted til NTB etter løpet.

Han jakter fortsatt karrierens første plass på pallen i et verdenscuprenn.

– Jeg håper det skjer. Det er drømmen, og jeg føler jeg er på god vei til å klare det, sa han.

Sejersted imponerte under utfortreningene i Beaver Creek og fortsatte på samme måte i rennet.

Kilde imponerte igjen

Alexander Aamodt Kilde ble nummer sju lørdag og var slått med 64 hundredeler i kampen om seieren.

Kilde, som ble nummer to i fredagens super-G-renn, hang ikke med hodet til tross for at han var klart slått av vinneren.

– Det kjentes egentlig ganske bra ut. Jeg merket jeg bommet litt før «golden eagle», der jeg måtte svinge litt opp igjen for å rekke en port. Dermed ser jeg på tidene at jeg taper litt fra andre til tredje mellomtid, sa Kilde til NRK.

Lørdag gjorde 27-åringen en klar feil som kostet ham seieren i super-G-rennet i Beaver Creek. Lørdag manøvrerte han seg ned utforløypa uten noen synlige bommerter. Fort nok til seier gikk det likevel ikke.

Fornøyd Jansrud

Kjetil Jansrud kjørte også meget godt på toppen lørdag, men tapte mer og mer nedover i løypa. I mål var han slått med 87 hundredeler. Det ga delt niendeplass.

– Dette var egentlig ganske bra. Det har vært et formidabelt prosjekt å finne tilbake til utforformen. Det har jeg gjort nå, selv om det ikke er hundre prosent ennå, sa han til NRK.

Gudbrandsdølen fastslo deretter at han var mindre skuffet enn etter fredagens super-G, og at han kjørte sin beste utfor på to og et halvt år.

Stian Saugestad ble nummer 48.

Søndag fortsetter verdenscuphelgen i Beaver Creek med storslalåmrenn. Der skal Henrik Kristoffersen forsøke på følge opp slalåmseieren fra finske Levi for to uker siden.

Personvernpolicy