Sundby vet hva som feiler ham: – Full krise hvis jeg ikke får orden på det

<p>I lengre tid har Martin Johnsrud Sundby uttrykt frustrasjon over at kroppen ikke lystrer, og at han ikke klarer å henge med i svingene når lagkameratene klemmer til i skiløypa. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix</p>
I lengre tid har Martin Johnsrud Sundby uttrykt frustrasjon over at kroppen ikke lystrer, og at han ikke klarer å henge med i svingene når lagkameratene klemmer til i skiløypa. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oppkjøringen og sesongstarten har ikke vært slik Martin Johnsrud Sundby (35) hadde håpet på. Nå forteller han hvorfor de gode resultatene har uteblitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har ikke noen supergod forklaring ennå på hvorfor ting har vært så seigt. Det har vært en brems som ligger der, og som har kommet de siste to-tre ukene. Den er jeg ikke komfortabel med. Vi nøster litt, det er en nøste-prosess, sa Sundby på pressetreffet før verdenscuprennene på Lillehammer.

Les også: Sundby: – Tror ikke på et mirakel

– Det har vært nytt for meg

I et nytt intervju letter Sundby på sløret om hva som egentlig feiler ham.

– Jeg har hatt trøbbel med en rygg. Det har vært nytt for meg og det har vært vanskelig å vite helt hva jeg skal gjøre med det, forteller Sundby til Nettavisen.

I lengre tid har han uttrykt frustrasjon over at kroppen ikke lystrer, og at han ikke klarer å henge med i svingene når lagkameratene klemmer til i skiløypa.

Både under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen, og verdenscupåpningen i Ruka, var det lite som fungerte. Da han ble spurt om årsakene svarte han at det var et lite mysterium hvorfor kroppen ikke fungerte som forventet.

– Det er full krise

Nå sier Martin Johnsrud Sundby at det er ryggen som er hovedutfordringen. Blir han ikke bedre, kan sesongen bli spolert, og resten av karrieren stå i fare.

– Det er full krise hvis jeg ikke får orden på det, sier Sundby i intervjuet.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Landslagstrener Eirik Myhr Nossum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum antyder at Sundby må hvile til over nyttår.

– Han har kjent det en stund. Det kan nok fort henne at det blir juleferie på han nå. Hovedmålet har vært januar og februar. Det har han fortsatt god tid til, men da må vi få orden på ryggen, sier Nossum til Nettavisen.

Under herrenes verdenscup 30 km skiathlon langrenn på Birkebeiner skistadion i Lillehammer lørdag ble Martin Johnsrud Sundby nummer fem.

– Frustrerende

35-åringen liker ikke situasjonen han har havnet i ved inngangen til en ny sesong.

– Jeg takler det nok bedre nå enn for tre-fire år siden. Det er samtidig en frustrerende situasjon, og mest frustrerende fordi jeg var i ganske god form for tre-fire uker siden, sa Røa-løperen under pressetreffet.

Han har bestemt seg for å droppe touren til fordel for en lang juleferie.

– Mulig den blir litt lenger ut fra hva som skjer i morgen, innså Røa-løperen fredag.

Ingen av Norges gullvinnere for menn fra Seefeld-VM sist sesong stiller i søndagens stafett i Lillehammer. Hverken Didrik Tønseth (EM i terrengløp), Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby eller Johannes Høsflot Klæbo er med.

Personvernpolicy