Overlegen Maren Lundby-seier i sesongens første renn

Maren Lundby vant i Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Maren Lundby vant i Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Maren Lundby fortsatte der hun slapp sist sesong. Nordmannen var overlegen i sesongåpningen på Lillehammer og vant med 24,4 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lundby fortsatte dermed der hun slapp i fredagens kvalifisering – og sist sesong.

I den første omgangen hoppet hun 138 meter og noterte seg for 137,8 poeng, noe som var 11,4 mer enn Chiara Hoelzl fra Østerrike på 2.-plass.

Lundby hadde ingen problemer med å hoppe inn seieren i den andre omgangen.

135 meter holdt til en samlet poengsum på 280,8. Ned til Eva Pinkelnig fra Østerrike på 2.-plass var det til slutt hele 24,4 poeng.

– Det er alltid mye spenning knyttet til starten av sesongen, men jeg har følt meg ganske rolig. Det har gått bra, det var godt å komme i gang og godt å kjenne at ting fungerer, sa Lundby til NRK etter rennet i Lillehammer.

Dermed har Lundby åpnet sesongen på perfekt vis. Også forrige sesong var glitrende for nordmannen. Da vant hun verdenscupen sammenlagt soleklart, i tillegg til å ta VM-gull i Seefeld. I slutten av oktober ble hun også norsk mester i Midstubakken.

Hoelzl ble nummer tre med 255,3 poeng.

Silje Opseth hoppet seg ned en plassering etter 1. omgang. Hun ble nummer åtte, mens Anna Odine Strøm ble nummer 12.

– Jeg merker at det var godt å være tilbake og godt å komme i gang igjen, sa Strøm til NRK. Hun var ikke fornøyd med hoppet i den første omgangen.

– Jeg blir litt irritert og roter det til. Men det var et bedre hopp i andre omgang, og det er jeg bedre fornøyd med, sa Strøm til NRK etter konkurransen.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy