Sundby: – Tror ikke på et mirakel

Se video: Sundby møtte pressen før verdenscupen på Lillehammer.

En frustrert Martin Johnsrud Sundby vet ikke hvorfor kroppen har småstreiket i sesonginnledningen. Han er i gang med en «nøste-prosess».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sundby fikk lite til å fungere under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen, og verdenscupåpningen i Ruka sist helg ga heller ikke de svarene langrennsveteranen ønsket seg.

Fredag stilte 35-åringen på pressetreff foran verdenscuprennene på Lillehammer. Der var han klar på at det fortsatt er et lite mysterium hvorfor kroppen ikke fungerer.

– Jeg har ikke noen supergod forklaring ennå på hvorfor ting har vært så seigt. Det har vært en brems som ligger der, og som har kommet de siste to-tre ukene. Den er jeg ikke komfortabel med. Vi nøster litt, det er en nøste-prosess, sa Sundby.

Tiltak

Han innrømmer å ha gjort «en del tiltak» de siste dagene for å finne ut hva som er galt. Et av dem er å utelukke at et virus herjer i kroppen.

– Jeg jobber ut fra at man må prøve å finne feilen, og dette har kommet ganske akutt. Jeg må prøve å finne ut hvor den bremsen ligger, og jeg har et par-tre muligheter på bordet jeg sjekker ut, sa Røa-løperen.

Deretter gikk han langt i å innrømme at det også er en mulighet at han har kjørt kroppen for hardt i sesongoppkjøringen.

– Det er også et scenario at jeg har pushet litt i overkant mye. Det har ikke skjedd meg tidligere, men kan ha skjedd nå, sa veteranen.

Verdensmesteren fra 15-kilometeren i Seefeld er spent på hvilke svar Lillehammer-helgen vil gi.

– Ruka var ikke all verden, og jeg tror ikke på mirakler til i morgen. Jeg har gjort noen tiltak, så får vi se i helgen om det har skjedd noe, sa han.

Sundby om dopingskandalen i Seefeld: – Straffen er sikkert fornuftig, men livstid hadde vært bedre

Frustrerende

35-åringen liker ikke situasjonen han har havnet i ved inngangen til en ny sesong.

– Jeg takler det nok bedre nå enn for tre-fire år siden. Det er samtidig en frustrerende situasjon, og mest frustrerende fordi jeg var i ganske god form for tre-fire uker siden.

Sundbys plan har hele tiden vært å levere på topp først etter Tour de Ski. Han har for lengst bestemt seg for å droppe touren til fordel for en ekstra lang juleferie.

– Mulig den blir litt lenger ut fra hva som skjer i morgen, sa Røa-løperen fredag.

Lørdag står tremil fellesstart med skibytte på programmet på Lillehammer..

Weng helt i hundre etter oppvåkningen: – I jøsse navn, hva er det som skjer

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy