Norsk hopper på vei til Russland etter visumkluss

Thomas Aasen Markeng har fått orden på visumrotet og er på vei til Russland og rekker søndagens kvalifisering i Nizjnij Tagil. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Thomas Aasen Markeng har fått orden på visumrotet og er på vei til Russland og rekker søndagens kvalifisering i Nizjnij Tagil. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hopperen Thomas Aasen Markeng er på vei til Russland og går dermed glipp av bare et verdenscuprenn etter visumrotet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag var han på vei til Russland sammen med den norske hopptroppen for helgens verdenscup. I passkontrollen i Moskva ble det stopp og han kom seg ikke videre. Dermed går han glipp av fredagens kvalifisering og lørdagens konkurranse.

Han måtte overnatte på flyplassen før han ble geleidet til flyet hjem til Oslo torsdag formiddag.

Han fikk ikke innreisetillatelse til Russland fordi passet går ut i mai. Reglene sier at så lenge det er mindre enn seks måneder til passet går ut, så er ikke visumet gyldig. Men det ble først oppdaget etter at nordmannen hadde landet i Moskva.

Fredag var han i den russiske ambassaden i Oslo og fikk nytt visum og satte umiddelbart kursen for Russland. Dermed rekker han trolig kvalifiseringen til søndagens renn, melder NRK.

Bakgrunn: Norsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum

Personvernpolicy