Nytt Arsenal-mareritt – tapte på hjemmebane mot Brighton

Arsenal sliter tungt om dagen. Torsdag ble det tap hjemme mot Brighton.
Arsenal sliter tungt om dagen. Torsdag ble det tap hjemme mot Brighton. Foto: Frank Augstein / AP

Å sparke hovedtreneren har foreløpig ikke gitt uttelling for Arsenal. Torsdag ble det et skuffende 1-2-tap hjemme mot Brighton i Premier League.

Dette var svenske Fredrik Ljungbergs andre kamp som sjef i Arsenal. Han tok midlertidig over jobben da spanske Unai Emery fikk sparken forrige uke. Starten har ikke blitt som svensken ønsket. I helgen ble det 2-2 borte mot bunnlaget Norwich. Torsdag ble Brighton for sterke og vant 2-1 i London.

Neal Maupay stanget inn vinnermålet for Brighton ni minutter før slutt. Tidligere i oppgjøret hadde Adam Webster gitt gjestene ledelsen, før Alexandre Lacazette hadde utlignet for Arsenal.

Nederlaget var Arsenals niende strake kamp uten seier. Laget er i skrekkelig form og ligger på en skuffende 10.-plass i Premier League. Hjemmesupporterne svarte med piping da kampen ble blåst av.

Mandag venter bortekamp mot West Ham for Arsenal.

Brighton klatret med seieren opp på 13.-plass. Oppturen var etterlengtet etter tre strake tap. Nederlagene har riktignok kommet mot Manchester United, Leicester og Liverpool.

Avgjorde med hodet

Gjestene serverte hjemmefansen en kalddusj etter 37 minutter. Ballen falt ned i føttene på Webster som banket Brighton i ledelsen. Arsenal hadde noen store sjanser i den første omgangen, men også gjestene fra sørkysten var farlig frampå ved flere anledninger.

De fremmøtte i London fikk se et helt annet Arsenal fra start etter hvilen. Ljungbergs menn kjørte på fra start, og etter seks minutter av den andre omgangen headet Alexandre Lacazette inn 1-1.

David Luiz trodde han hadde satt inn 2-1 etter en drøy time, men Arsenal-forsvareren var i en soleklar offside og scoringen ble annullert. Like før hadde gjestene hadde en gedigen mulighet.

Hjemmelaget dabbet av etter en god start på omgangen, og ni minutter før slutt headet Neal Maupay inn 2-1 for Brighton.

Sterk Newcastle-seier

I torsdagens andre kamp tok Newcastle en sterk borteseier mot Sheffield United. Gjestene vant 2-0 etter scoringer av Allan Saint-Maximin og Jonjo Shelvey. Sistnevnte er i god scoringsform om dagen. I helgen sørget han for 2-2 mot Manchester City med et susende langskudd få minutter før slutt.

Med de tre poengene klatrer Newcastle opp på 11.-plass på tabellen. Sheffield United er nummer ni. Dette var det nyopprykkede lagets første tap på åtte kamper. I perioden uten nederlag har de slått Arsenal, i tillegg til uavgjort mot blant annet Tottenham og Manchester United.