Tandrevold med kjempeløp og 4.-plass i Östersund

<p>Ingrid Landmark Tandrevold fikk med seg en fin 4.-plass fra normaldistansen i Östersund.</p><p></p>
Ingrid Landmark Tandrevold fikk med seg en fin 4.-plass fra normaldistansen i Östersund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ingrid Landmark Tandrevold traff på 19 av 20 skudd og ble nummer fire på skiskytterkvinnenes normaldistanse i Östersund torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var karriens tredje beste individuelle verdenscupresultat for den 23 år gamle Fossum-jenta som tok VM-sølv på sprinten samme sted i mars.

Tandrevold skjøt om seieren på siste stående, men bommet én gang. Dermed ble hun slått av den franske duoen Justine Braisaz og Julie Simon, samt ukrainske Julija Dzjyma.

Braisaz vant tross to bom med tiden 42.35,1 og slo Dzjyma (0 bom) med 11,1 sekunder og Simon (2) med 17,7 sekunder. Tandrevold ble slått med ytterligere 7,5 sekunder.

– Nå detter jeg utenfor pallen, men jeg er uansett veldig fornøyd og stolt i dag. Jeg kjempet for hvert skudd og for hver meter. Dette har aldri vært min favorittdistanse, men jeg synes jeg mestret den i dag, sa Tandrevold til NRK.

Les også: Eksperter: Skiskyting kan forsvinne – titusenvis av norske jegere vil bli berørt

Olsbu Røiseland raskest

For Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff ble det en tung dag i Östersund med fem bomskudd hver på standplass.

Røiseland hadde imidlertid beste langrennstid av samtlige og kom i mål på 19.-plass 2.34,5 minutter bak Braisaz.

Eckhoff, som bommet tre ganger på den første stående skytingen, var ytterligere 1.09,6 bak og ble nummer 29. Dermed hadde hun ikke en optimal dag i løypa heller.

– Det var ikke så veldig gøy å gå uti der. Det ble litt mye bom, og det var skuffende. Jeg føler jeg underpresterer så til de grader, sa Eckhoff til NRK.

– Liggende skyting var bra, og siste stående er egentlig grei. Men den ene serien med tre bom bryter meg ned sakte, men sikkert, la hun til.

Les også: Fourcade knuste Bø-brødrene på normaldistansen i Östersund

Stødig Knotten

Karoline Knotten ble tredje best av de norske løperne. Hun traff på 17 av 20 skudd og endte på 24.-plass, 3.12,3 bak Braisaz.

Thekla Brun-Lie bommet fire ganger på standplass og endte 5.08,1 bak vinneren. Det holdt til en 50.-plass.

Emilie Kalkenberg bommet hele seks ganger og ble slått med nesten sju minutter av den franske vinneren. Hun endte som nummer 59.

Personvernpolicy