Zlatan vil ha strengere straff for rasisme

Zlatan Ibrahimovic herjet for Inter da han spilte for de blå og svarte i tre år, fra 2006 til 2009.
Zlatan Ibrahimovic herjet for Inter da han spilte for de blå og svarte i tre år, fra 2006 til 2009. Foto: Alessandro Garofalo / NTB scanpix

Zlatan Ibrahimovic nærmer seg en retur til Serie A og Milan. Ligaen har slitt med rasisme de siste årene. Svensken ønsker strengere straff for rasismebruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Å ta på en trøye med teksten «nei til rasisme» eller ha et flagg er fint, men det løser ikke problemet. Det er bedre å miste tre poeng, avbryte kampen og ta tilbake billettinntektene så du risikerer å bli degradert til Serie B.

Det sier Ibrahimovic til det italienske magasinet GQ.

I slutten av november gikk alle de 20 klubbene i Serie A sammen og skrev en uttalelse der de fortalte om at de er bekymret for rasismen som har preget ligaen.

Romelu Lukaku, Franck Kessie, Dalbert Henrique, Ronaldo Vieira, Kalidou Koulibaly og Mario Balotelli har alle fått rasistiske tilrop slengt mot seg fra tribunen denne sesongen.

Ibrahomvic har selv spilt i Italia i flere perioder. Han spilte i Juventus fra 2004-2006, i Inter fra 2006-2009 og i Milan fra 2010-2012. Også han opplevde rasisme. Faren til Zlatan er fra Bosnia og moren er fra Kroatia.

– Da jeg var i Italia skrek de «Zigenare» (sigøyner). Det er rasisme det også, selv om de gir meg komplimenter og vil ta bilde med meg utenfor arenaen, sier Zlatan.

Han har vunnet Serie A seks ganger – to med Juventus, tre med Inter og en med Milan.

Personvernpolicy