Drømmeopplegg på gang for Norge i håndball-VM

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og Heidi Løke kan smile. Veien videre i håndball-VM ser ut til å bli optimal. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Landslagssjef Thorir Hergeirsson og Heidi Løke kan smile. Veien videre i håndball-VM ser ut til å bli optimal. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Danmark må slå tittelforsvarer Frankrike for å gå videre i håndball-VM. Norge kan få en solid luke til konkurrentene allerede før hovedrunden starter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det meste tyder på at det norske laget går videre fra gruppespillet etter fem seirer. Både mot Angola torsdag og Nederland fredag er Norge storfavoritt.

Inn i hovedrunden tar lagene med seg poeng og mål fra kamper mot de tre beste i sin gruppe. Norge spiller i A-puljen og starter trolig hovedrunden med fire poeng i ryggen.

– Vi gjør bare det vi kan og tar med oss så mange poeng som mulig. Får vi litt hjelp av de andre lagene, er det bra, sier Heidi Løke til NTB.

I B-puljen er det langt mer uvisst. Sør-Korea er allerede kvalifisert for neste fase i VM. Frankrike, Tyskland eller Danmark tar de to siste plassene. Dette blir avgjort etter kamper fredag.

Danskene står i stor fare for å bli slått ut. Frankrike vant EM i fjor og VM året før og er i ferd med å få litt fart på beina i Japan-mesterskapet.

De to beste fra hver hovedrunde-gruppe får plass i semifinalen. Er Norge heldig, kan laget ha en luke på to poeng ned til fire lag når hovedrunden starter.

Da lukter det norsk semifinale.

Danmark hadde et elendig EM i fjor med åttendeplass. Ikke siden 2013 har danskene fått medalje i et kvinnemesterskap. Må laget reise tidlig hjem fra Japan, får trolig ikke landslagstrener Klavs Bruun Jørgensen fortsette.

Danmark har tatt tolv medaljer i OL, VM og EM siden 1993.

Personvernpolicy