Mané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen

Sadio Mané skrudde vakkert inn 4-1 for Liverpool på overtid i den første omgangen. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Liverpool-manager Jürgen Klopp sparte Mohamed Salah og Roberto Firmino. Da tok Sadio Mané ansvar og storspilte i 5-2-seieren over byrival Everton onsdag.

Serielederen beholder dermed sin åtte poengs ledelse på toppen av tabellen. De tre poengene onsdag kom etter en ellevill fotballkamp på Anfield. Målene rant inn før pause, og etter 45 minutter ledet de røde 4-2 på hjemmebane.

Mané var i fyr og flamme for hjemmelaget. Senegaleseren scoret ett og hadde to målgivende pasninger. I tillegg var han en konstant trussel for gjestene.

Også belgiske Divock Origi var nok en gang sentral mot byrivalen. Belgieren ble den store helten i forrige sesongs oppgjør på Anfield da han avgjorde han seks minutter på overtid. Onsdag fikk han en etterlengtet sjanse fra start. Den tok han vare på og scoret to ganger.

– Manageren ga meg sjansen og jeg forsøkte å takke for tilliten. Det var en viktig kamp, en spesiell kamp, sa Origi etter oppgjøret ifølge BBC.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket nok mange med å sette ut flere stjerner til onsdagens byderby. Ute av laget var blant andre Salah og Firmino. Også kaptein Jordan Henderson fikk hvile. Mye av årsaken var nok klubbens knallharde kampprogram.

Xherdan Shaqiri fikk en sjeldent mulighet i Liverpools startoppstilling. Sveitseren satte inn 2-0-målet. Også James Milner, som startet for tredje gang denne sesongen, leverte varene.

– Det var veldig viktig å vinne. Vi scoret fine mål, og det var bra for spillerne som tok vare på sjansen de fikk. Vi rullerte ganske mye på laget, med en del spillere som ikke har spilt på en stund. De kom inn og gjorde det fantastisk, roste stopperkjempen Virgil van Dijk i et intervju vist på TV 2.

Risikerer sparken

Liverpool står fortsatt med kun ett poengtap i ligaen denne sesongen. Det kom på Old Trafford mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. Laget har 43 poeng på 15 kamper og håper om at klubben kan sikre sitt første seriegull siden 1990 øker.

Everton-manager Marco Silva derimot måtte oppgitt se hans lag gå på nok et tap. De blå ligger nå på 18.-plass i Premier League og portugiseren sitter ikke trygt i jobben.

– Det ble en tøff kveld for oss, men vi visste før kampen at det vile bli tøft her. Måten vi startet kampen skapte de største problemene for oss, sa Silva.

Liverpool tok nemlig tak i kampen allerede fra start og etter seks minutter tok de ledelsen. Origi mottok ballen fra Mané, rundet keeper og trillet ballen i mål. Utover i omgangen skulle det bli en målfest.

Målene rant inn

Etter 17 minutter sto det 2-0. Igjen var Mané regissør. Han mottok ballen ute til venstre og spilte til Shaqiri. Han trillet inn 2-0 etter et flott angrep. Gjestene slo tilbake ved Michael Keane, men etter en drøy halvtime satte Origi inn 3-1 med en nydelig avslutning.

Mané økte til 4-1 etter nok en flott Liverpool-kontring på overtid i den første omgangen, hans niende scoring for sesongen.

Men på overtid av omgangen glapp det igjen for Liverpool da Richarlison stanget inn nok en redusering for Everton. Liverpool har vært mer rustne defensivt denne sesongen enn den forrige, og Klopp virket ikke fornøyd på sidelinjen.

Serielederen har gjort det til en spesialitet denne sesongen å vinne med ett mål, men det ble ikke veldig nervøst etter pause mot Everton. Det svingte riktignok fram og tilbake også etter hvilen på Anfield. Mané kunne og burde scoret flere mål, men misbrukte to enorme sjanser i sluttminuttene. Også innbytter Moise Kean fikk en kjempesjanse for Everton.

Istedenfor var det Georginio Wijnaldum som satte inn kveldens sjuende mål da han sørget for 5-2 til Liverpool helt på tampen etter flott forarbeid av innbytter Firmino.