Fourcade knuste Bø-brødrene på normaldistansen i Östersund

Martin Fourcade (til høyre) vant onsdagens normaldistanse i Östersund. Johannes Thingnes Bø fikk det tungt i sporet. Foto: Fredrik Sandberg/ AP / NTB scanpix
Martin Fourcade (til høyre) vant onsdagens normaldistanse i Östersund. Johannes Thingnes Bø fikk det tungt i sporet. Foto: Fredrik Sandberg/ AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Verken Johannes Thingnes Bø eller Tarjei Bø hadde noe å stille opp med mot franske Martin Fourcade på normaldistansen i Östersund onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble firedobbelt fransk med Fourcade aller øverst. Tarjei Bø Ble best av de norske på sjetteplass, men ble slått med 2.28,8 med ett tilleggsminutt mer enn de to øverst på pallen.

Dette var Fourcades 70. verdenscupseier.

Det var svært krevende forhold i løypa hvor det var blitt svært løst og noen steder isete. Franskmannen hadde én bom på siste stående skyting, men det var ikke på standplass at Fourcade avgjorde. Han var ustoppelig i sporet i tillegg til å skyte solid.

De franske utøverne hadde tydeligvis svært gode ski. De behersket i hvert fall de vanskelige forholdene best. For også Simon Desthieux havnet høyt oppe med sitt ene tilleggsminutt. Han var 12,7 sekunder bak på annenplassen.

Firedobbelt fransk

Quentin Fillon Maillet hadde tre tilleggsminutter, men klarte likevel å ta tredjeplassen. Emilien Jacquelin tok fjerdeplassen med to tilleggsminutt.

– Det var lite Bø og mye Le Bleu (kallenavn på det franske laget). Jeg er godt fornøyd med innsatsen og har vært stabil bra i sesongåpningen, sa Tarjei Bø til NRK.

Han var feilfri på sine to første turer inn på standplass, men endte til slutt med to bom. Det holdt likevel til å være beste Bø i konkurransen. Storebror Bø endte på 6.-plass.

– Det var tøft ute i sporet og inne i skogen var det nærmest påskeføre. Vi kunne nesten tatt fram kvikklunsjen, sa han.

Tung dag for Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø var først i aksjon av de norske. Han skjøt feilfritt på første liggende, før han fikk en hårfin bom på sitt siste skudd på første stående skyting. Det hjalp ikke særlig med feilfri liggende skyting, for han måtte tåle en ny bom på siste stående skyting. Han havnet til slutt hele 3.12,6 minutter bak sin franske rival. Thingnes Bø endte på 10.-plass.

26-åringen, som vant søndagens sprint, åpnet sterkt og var best etter første liggende skyting, men franskmannen slo ham med 20 sekunder på annenrunden. Det gikk bare langsommere og langsommere for forrige sesongs verdenscupvinner.

– Det ble et slit i sporet. På standplass var det ok med 18 treff, men jeg burde hatt 19. Det var bare en av de dagene, slo Thingnes Bø fast.

Vetle Sjåstad Christiansen skjøt feilfritt på første liggende, men var ikke så rask i sporet. Han endte til slutt med ett tilleggsminutt, men kom i mål 5.31,6 minutter bak vinneren med like mange bom. Han endte på 31.-plass.

Erlend Bjøntegaard startet med feilfri skyting både på første liggende og stående skyting. Han gikk inn 3.32 minutter bak med to tilleggsminutter ble han nummer 13.

Johannes Dale start blant de siste og under enda tyngre forhold gikk han inn til 36.-plassen. Lars Helge Birkeland hadde tre tilleggsminutter og havnet 5.53 bak på 37.-plass

Personvernpolicy