Svensk langrennsprofil om skade: – Jeg brøt sammen

Ebba Andersson øyner å være tilbake i verdenscupen i tidlig 2020.
Ebba Andersson øyner å være tilbake i verdenscupen i tidlig 2020. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den svenske langrennsprofilen Ebba Andersson blir ikke å se i skisporet før i 2020. Nå snakker hun ut om kneskaden som holder henne ut i en over en måned til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med den svenske avisen Allehanda åpner 22-åringen opp om kneskaden som hindrer henne å delta i alle renn i minst en måned til.

– Magefølelsen med en gang var ikke veldig bra. Jeg tenkte på de verst tenkelige scenarioene. Så fikk jeg beskjed om hva skaden innebar, og da fikk jeg en mental smell. Jeg brøt sammen, før jeg tenkte at jeg skulle gjøre det beste ut av det, sier skistjernen til avisen.

Nå er hun i full gang med opptrening. Kneskaden oppsto på en løpetur tidlig i november.

– Det går bra akkurat nå. Det er tøft å trene seg opp igjen, og det kan gå både opp og ned. Mye avhenger av hvordan kneet reagerer. Jeg prøver bare å gjøre det beste ut av situasjonen og jobber hardt for at kneet skal bli så bra som mulig.

Hun er selv usikker på når hun blir å se i verdenscupsirkuset igjen, men satser på en gang tidlig i 2020.

– Jeg kommer til å konkurrere når kneet er klart. Når det er, gjenstår å se.

Andersson fikk sitt store gjennombrudd i 2018/19-sesongen. 1997-modellen har ett VM-gull og et OL-sølv, samt et VM-sølv. 22-åringen har tatt alle medaljene i lagkonkurranser.

Andersson ble nummer sju i verdenscupen totalt sist sesong. Hun tok ni individuelle pallplasser i verdenscupen.

Personvernpolicy